Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen is met ruim 30.000 inwoners de op één na grootste stad van Zeeland. Een stad aan zee, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde. De gemeente Vlissingen heeft 44.450 inwoners. Tot de gemeente behoren ook Oost-Souburg (10.500 inwoners), West-Souburg (1000 inwoners) en Ritthem (500 inwoners) Veel toeristen uit binnen -en buitenland bezoeken de Zeeuwse havenstad voor een dagje of een lang weekend. In Vlissingen heb je verschillende dagattracties, winkels, café’s en restaurants en natuurlijk de boulevard.

Maritiem

Vlissingen is een stad met een maritiem verleden en dat merk je. Niet alleen door het bekende standbeeld van Michiel de Ruyter, dat in 2011 is opgeknapt, ook door de Kazematten en verschillende monumenten in de stad waan je je even terug in de geschiedenis van Vlissingen. In het centrum vind je de Michiel de Ruyter jachthaven.

Schepen spotten

Op het strand liggen, fietsen langs de duinen, lekker eten op de boulevard; Vlissingen heeft veel te bieden. Als je over de boulevard van Vlissingen loopt, kun je de schepen bijna aanraken! Maar mocht je ze nóg dichterbij willen bekijken: veel restaurants hebben een verrekijker staan voor de liefhebber. Je bent natuurlijk niet voor niets in Vlissingen. 😉

 

Winkelen

Enige tijd geleden stonden er aardig wat winkelpanden leeg in Vlissingen. Die tijd lijkt nu voorbij, steeds meer panden worden opgevuld met winkeltjes. De Walstraat en Lange Zelke zijn de grootste winkelstraten, met de bekende winkelketens. In de St. Jacobsstraat vind je verschillende kleinere en authentieke winkels. Kledingzaken voeren de boventoon, maar je vind er ook een cadeauwinkel, schminkwinkel en sieradenwinkel. En heb je even genoeg van het winkelen en wil je tot rust komen? Dan kun je in de St. Jacobsstraat zelfs terecht voor yoga.

Eten en drinken

In Vlissingen kun je goed terecht voor een hapje en een drankje. Verdeeld over de stad zijn verschillende soorten restaurants, café’s en bars. Aan de boulevard en op het Bellamypark en Nieuwendijk zijn verschillende restaurants en paviljoens gevestigd. Voor ieder wat wils: visrestaurants, pannenkoekrestaurant, Italiaans restaurant en meer.

Evenementen

In het voorjaar en in de zomer bruist Vlissingen van evenementen: Bevrijdingsfestival, Festival Onderstroom, Vlissingen Zingt, Kermis, Nachtmarkt. Bekijk onze kalender voor een overzicht van evenementen in Vlissingen.

Kunst

In Vlissingen vind je veel kunstwerken. Er zijn zelfs speciale kunstroutes die je te voet of met de fiets af kunt leggen. Bekijk de Kunstroutes Vlissingen.

Historie

Al sinds 1315 heeft Vlissingen stadsrechten.Vlissingen was op 6 april 1672 de tweede Nederlandse stad die zich van de Spanjaarden bevrijdde. Dit wordt jaarlijks gevierd op zaterdag voor Pasen. Lees hier meer over de historie van Vlissingen. Op onze Facebookpagina plaatsen we geregeld foto’s van vroeger.