historie

Foto’s: Oorlog en bevrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Vlissingen is één van de zwaarst getroffen gebieden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot en met 4 mei plaatsen we iedere dag een Vlissingse foto van de oorlog of bevrijding op onze Facebookpagina. Bekijk hier alle foto’s op een rij.

Video: Unieke Vlissingse beelden uit 1953

VLISSINGEN – In het programma Trugkieke van Omroep Zeeland zijn nooit eerder vertoonde beelden van de Watersnoodramp uitgezonden. Verschillende Zeeuwse plaatsen komen voorbij, waaronder Vlissingen.

Foto’s van toen: bouw Arsenaaltoren

VLISISNGEN – Op de Facebookpagina van Hart van Vlissingen plaatsen we geregeld oude en nieuwe foto’s van Vlissingen. Zo nu en dan plaatsen we wat foto’s door op deze website. Deze keer: de bouw van de toren van het Arsenaal.

Wie zijn toch die meiden met die prachtige wimpers?

VLISSINGEN – Op de Facebookpagina van Hart van Vlissingen worden geregeld foto’s geplaatst die we maar al te graag delen. Het leuke is dat iedere foto een apart verhaal krijgt door de reacties van verschillende (oud-)Vlissingers. Vandaag kregen we behalve foto’s ook een vraag. Omdat we die vraag zo bijzonder […]

Keersluismoord: dubbele roofmoord in 1937

VLISSINGEN – De Keersluismoord: een dubbele moord in 1937 in het Vlissingse café Keersluisbrug. Bekijk het artikel uit het blad Het Leven (1937) en de politiefoto (let op: kan schokkend zijn).