uitgaan

Bevrijdingsfestival Vlissingen 2014: programma en vooruitblik

VLISSINGEN – Ieder jaar wordt in Vlissingen Bevrijdingsfestival gevierd. Wie treden er dit jaar op? Wij hebben alles wat er die dag te doen is onder elkaar gezet.

Webcam

Net als vorig jaar is het Bevrijdingsfestival in Vlissingen te volgen op deze pagina. Via live beelden van het Bellamypark laten we je meegenieten. >Ga hier naar de webcam. Maar het allerleukst is natuurlijk om zelf een bezoekje te brengen. Wat moet je dan bezoeken? En waar is alles te doen? We hebben alles op een rijtje gezet.

 

Hoofdpodium bevrijdingsfestival

Bellamypark

De Hobbyisten – 13.00 – 14.00 uur

De Hobbyisten is dit jaar de Zeeuwse trots op het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival. Begin dit jaar wist de hiphopformatie een platencontract in de wacht te slepen. Misschien wel het begin van hun landelijke doorbraak.

 

Tangarine – 15.00 – 16.00 uur

Het folkduo Tangarine is vooral bekend geworden als huisband van De Wereld Draiat Door. Toch bestaat Tangarine, gevormd door tweelingbroers Arnout en Sander Brinks, al sinds 2008.

 

Giovanca – 17.00 – 18.00 uur

Vorig jaar kon wegens ziekte niet optreden tijdens het bevrijdingsfestival in Vlissingen. Dat maakt Giovanca dit jaar ongetwijfeld goed. Nooit van haar gehoord? Speel onderstaand filmpje maar af, het klinkt je vast bekend in de oren.

 

Nielson 19.00 – 20.00 uur

Hoewel Nielson het eerste seizoen van De Beste Singersongwriter niet heeft gewonnen, heeft hij van alle kandidaten wel de meeste hits op zijn naam geschreven. Dat heeft hij vooral te danken door samenwerking met Miss Montreal en BLØFBeauty & The Brains heeft hij wel zelf geschreven. Dit was zijn doorbraak:

 

Gers Pardoel 21.15 – 22.00 uur

Misschien is dit wel de bekendste act tijdens het bevrijdingsfestival. Op 5 mei  hoor je vanaf het Bellamypark hits als Ik neem je mee en Bagagedrager.

 

Postmen 23.00 – 00.00 uur

In 2006 was Postmen nog Postman en zong niemand minder dan Anouk een paar nummers mee. Dit jaar wordt het vast weer feest, al zal Anouk er niet bij zijn.

 

Sena Talent Stage

Bellamypark

Ook dit jaar is er weer ruimte voor muzikaal talent op het Bevrijdingsfestival. Tegenover het hoofdpodium vind je de Sena Talent Stage.

Jebroer 14.00 uur

Deze man is al op tournee geweest in Spanje en België, zijn debuutalbum verschijnt dit najaar en 5 mei gewoon in Vlissingen: Jebroer. Voor de hiphoppers onder ons.

Birth of Joy 16.00 uur

Wil jij een Pinkpop-act in Vlissingen zien? Dat moet je zeker naar Birth of Joy gaan. Deze band gaat zelfs wereldwijd, want binnenkort treden ze ook op in Canada, Duitsland en Frankrijk. Wat doet deze band eigenlijk op de Talent Stage?

Steady New Sounds 18.00 uur

Met Would You Be Mine hadden de Steady New Sounds al een hitje te pakken. Met hun nieuwe EP en gelijknamige single You Got Me hopen ze nog bekender te worden in Zeeland en daar buiten. Misschien volgend jaar op het hoofdpodium in Vlissingen?

Mondae 20.00 uur

Mondae is al eens Serious Talent op 3FM geweest. Deze Amsterdamse studenten geven maandagavond een feestje op het Bellamypark.

Hunting the Robot 22.00 uur

 

Liberty Dance Stage

Dijktheater

Sparcoo 14.00 uur

NiCKY 15.00 uur

DJ LeRoy 16.00 uur

Rogun 17.00 uur

Oorgasme 18.00 uur

Noisy 19.00 uur

Reza 20.00 uur

Kenneth G & MC Iceman 21.00 uur

Vato Gonzalez & MC Tjen 22.00 uur

 

Bekijk het volledige programma en meer activiteiten op de site van Bevrijdingsfestival Zeeland.
Blokkenschema:

Blokkenschema Bevrijdingsfestival Zeeland