algemeen toerisme uitgaan

Scheldekwartier Vlissingen moet aantrekkelijker. Initiatieven gezocht!

VLISSINGEN – Het Scheldekwartier in Vlissingen moet levendiger en aantrekkelijker. De gemeente Vlissingen staat open voor initiatieven.

Dat laat de gemeente weten in antwoord op raadslid Wim Hirdes (LPV). Hij vindt dat er nu, vlak vóór het toeristenseizoen, werk gemaakt moet worden van een aantrekkelijker Scheldekwartier.

Ontwikkelingen

De gemeente wil het Scheldekwartier al langer aantrekkelijker maken. Verschillende pogingen zijn ondernomen zoals de restauratie van de Scheldekraan, het Dokje van Perry en de Timmerfabriek. Maar ook de aanleg van de tijdelijke studentenwoningen.

Ideeën Scheldekwartier

Nu de gemeente open staat voor initiatieven (mits er investeerders en initiatiefnemers zijn), hebben wij onze fans op Facebook alvast om wat ideeën gevraagd.

Enkele reacties:
Meer groen en minder studentenwoningen
Ik vind het Scheldeterrein eigenlijk best mooi, alleen vind ik de huisvesting voor de studenten daar erg lelijk! Dat hadden ze beter een wat meer authentieke uitstraling kunnen geven. Verder meer gebruik maken van de Timmerfabriek als uitgaansgelegenheid, volgens mij komen daar bij evenementen veel mensen op af.
Ik dacht meer aan kunst in alle soorten en maten. Voor ieder wat wils. En dan nemen we als thema: positiviteit
Bankjes..een ijscowagen?
Nieuwe bestrating om te beginnen.
Het lijkt mij een goed idee om de geplande jachthaven een keer van de grond te laten komen. Een ander idee is om de weekmarkt in de machinefabriek of de andere hal te vestigen, als ‘kopie” van de overdekte markt die bij Rotterdam Blaak gebouwd wordt of zoals je in Zuid Europ veel ziet.
Gras inzaaien, bomen planten, bankjes, paar schapen, speeltoestellen etc. En als er grond nodig is voor woningen, stukje van het parkje terugsnoepen
Een duikplank
“Scheldepark” met kioskje(s), groen, bankjes, muziektentje voor lokale bandjes, speeltoestellen voor de kinderen, etc.. Opties genoeg.