Actieplan

Leerlingen ontwerpen waterspeelplaats op Spuiplein

Wie kan er beter zeggen wat ze willen dan de gebruiker zelf? Leerlingen van groep 5 en 6 van de Frans Naereboutschool in Vlissingen mochten vrijdag 7 juni ontwerpen maken voor een waterspeelplaats in het centrum van Vlissingen. Ze hebben maquettes gemaakt van hun ideeën en wensen.

Foto: Cédric Broodman, Internetbode

Het idee om het Spuiplein in Vlissingen te voorzien van een waterspeelplaats is een initiatief vanuit de Stichting Vlissingen, binnenstad aan Zee. Deze waterspeelplaats wordt de ontmoetingsplaats voor jong en oud in de binnenstad van Vlissingen. Water is niet weg te denken uit het maritieme karakter van Vlissingen. Een plaats vol energie van de jeugd van Vlissingen voor alle inwoners van Vlissingen. Zo is de stichting er niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor de inwoners die de toekomst zijn van Vlissingen.

De ontwerpsessie van de basisschoolkinderen leverde Jaap van Velzen inspiratie op voor een gedicht. Iedere twee weken schrijft hij een gedicht voor de Vlissingse Bode.

Gedicht Jaap van Velzen in Internetbode

De actie van de scholieren is door verschillende media opgepikt. Zo schreef de Vlissingse Bode een bericht met als kop ‘Een glijbaan die uitkomt op een springkussen’. Ook de Faam schreef een artikel over de ontwerpsessie van de kinderen.