uitgaan

Dio, Giovanca en New Cool Collective op bevrijdingsfestival Vlissingen

VLISSINGEN – Het programma voor het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Zeeland is bekend. Wij hebben alle namen onder elkaar gezet, mét een video.

Dio (13.00 uur)
Dio mag aftrappen op het Bevrijdingsfestival Zeeland. Afgelopen zomer stond de rapper op meerdere festivals, waaronder Lowlands. Muzieksite 3VOOR12 vond zijn optreden ‘meer dan geweldig’.

 

The Van Jets (15.00 uur)
De Belgische band The Van Jets boeken in eigen land succes na succes. In 2010 werd de single The Future het meest gedraaid op radiostation Studio Brussel. De band stond eerder op het hoofdpodium van Rock Werchter en Pukkelpop. Hun nieuwe single heeft de titel Danger Zone meegekregen en is hieronder te beluisteren:

Bazzookas (17.00 uur)
Bazzookas is een samenwerking tussen twee Nederlandse bands: The Palookas en VanKatoen. Zelf bestempelen ze hun muziek als skarock. Dat klinkt als feest.

Amsterdam Klezmer Band (19.00 uur)
De Amsterdam Klezmer Band is misschien wel de bekendste band in Amsterdam. Ondertussen timmeren ze nationaal en zelfs internationaal aan de weg. Vorig jaar speelde de formatie Paradiso plat en onlangs trad de band op in Hongarije tijdens het Sziget festival, één van de grootste festivals van Europa.

Giovanca (21.00 uur)
Giovanca is voor veel mensen het bekendste gezicht tijdens het Bevrijdingsfestival 2013. Sinds 2007 timmert de zangeres aan de weg en was onder meer te zien en te horen bij onder meer Giel Beelen en De Wereld Draait Door. Twee jaar geleden ontving Giovanca een Zilveren Harp.

New Cool Collective (23.00 uur)
New Cool Collective trad op in landen als Japan en Rusland. Elf jaar geleden vloog de band per helikopter naar verschillende bevrijdingsfestivals en dit jaar sluiten ze af in Vlissingen.

 

Foto is gemaakt tijdens Bevrijdingsfestival in Vlissingen 2012.