algemeen uitgaan

Cuisine Machine, Vlissingen Vintage en Taptoe: de evenementen van juni op een rij

AmuseMe, Cuisine Machine, Fiesta Europa, WijnSpijs wandeling en de Stadspicknick. Lekkerbekken komen niets tekort in de maand juni. Maar natuurlijk is er meer. Wij hebben de evenementen van deze maand voor je op een rij gezet.

AmuseMe

Zaterdag 1 en zondag 2 juni, binnenstad

Ook dit jaar wordt het hapjesfestival AmuseMe in Vlissingen gehouden. Bij deelnemende restaurants krijg je drie amuses met een bijpassende wijn geserveerd voor 9,95. Elf café’s en restaurants doen mee aan het hapjesfestival: Brasserie de Jong, De Gecroonde Liefde, Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit, Bistrobar Vleeschventje, The Ballroom, Castafiore Osteria Risotteria, Stadscafé De Dighter, 1618 Steaks @ Burgers, Café Restaurant Soif, Café Speyk en Kust.

AmuseMe bij Kust in 2018
AmuseMe bij Kust in 2018

 

Cuisine Machine

Vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni, Lasloods

Het jaarlijkse eet- en feestfestival Cuisine Machine is niet meer weg te denken uit Vlissingen. Dit jaar wordt het feest voor het eerst in en rond de Lasloods gehouden. Deze week heeft de organisatie bekendgemaakt welke foodtrucks naar Vlissingen gereden komen. Wederom een gevarieerd aanbod: van Spaanse tapas tot Balkan-eten en van bratwurst tot octopus. De deelnemers vind je op de website van Cuisine Machine.

Cuisine Machine in 2016
Cuisine Machine in 2016

 

Fiesta Europa

Vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni, Nieuwendijk en Ruyterplein

Nog een foodfestival tijdens het Pinksterweekend, want ook Fiesta Europa strijkt neer in Vlissingen. De kraampjes zijn van vrijdag tot en met maandag te vinden op de Nieuwendijk en het Ruyterplein zijn. Op de website van Fiesta Europa is te lezen dat de kraampjes van vrijdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur geopend zijn, op maandag tot 19.00 uur.

Vijf jaar geleden werd Fiesta Europa op het Bellamypark gehouden
Vijf jaar geleden werd Fiesta Europa op het Bellamypark gehouden

Taptoe Vlissingen

Zaterdag 8 juni, Bellamypark

Na het succes van vorig jaar wordt de jaarlijkse taptoe voor de tweede keer op het Bellamypark gehouden. Verschillende topkorpsen komen naar Vlissingen voor een optreden . Voor aanvang van de taptoe marcheren de deelnemende korpsen via de Coosje Buskenstraat en Boulevard de Ruyter naar het Bellamypark. De taptoe begint om 19.30 uur en is voor iedereen te bekijken. Wil je op de tribune zitten? Dan heb je wel een kaartje nodig: 8 euro in de voorverkoop (mail naar management@deltaband.nl), 10 euro op de avond zelf.

 

Pinkstermarkt

Zondag 9 juni, boulevard

Ook dit jaar is er op pinksterzondag van 10.00 tot 17.00 uur een markt op de boulevard.

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

Zeeland Beach Classics

Vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni, Badstrand

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staat het Badstrand in het teken van strandsporten. Vlissingen is namelijk opgenomen in het circuit van beachvolleybaltoernooien langs de kust. Maar er is meer tijdens Zeeland Beach Classics. Meer info op de Facebookpagina van Zeeland Beach Classics.

Recordpoging langste mosseltafel ter wereld

Vrijdag 14 juni, Badstrand

De langste mosseltafel ter wereld? Die zou op vrijdag 14 juni zomaar eens in Vlissingen kunnen staan. Het huidige record staat op 700 personen en dat wil de organisatie van Zeeland Beach Classics graag verbreken. Inloop vanaf 17.30 uur, de recordpoging begint om 19.00 uur. Deel uitmaken van het wereldrecord? Dat kost je 10 euro, maar daar krijg je wel een kilo mosselen voor.

 

Summer Festival Zeeland

Zaterdag 15 juni, Machinefabriek

Summer Festival Zeeland toert deze zomer langs verschillende Zeeuwse steden. De aftrap is zaterdag 15 juni in de Machinefabriek. Acts als Frenna, Josylvio, en Johnny500 staan op het programma voor een mooi feestje in Vlissingen. Het volledige programma vind je op de website van Summer Festival Zeeland. Daar moet je ook zijn om je ticket (21,55 euro) in de voorverkoop te bestellen.

 

Stadspicknick

Zaterdag 15 juni, Bellamypark

Gezellig met z’n allen aan lange tafels eten. De Vlissingse Stadspicknick is terug! Dit jaar niet op de Oude Markt (dat heeft iets te maken met Prinses Beatrix), maar op het Bellamypark. De picknick start rond 12.00 uur en duurt een uur of twee. Wil je mee-eten? Meld je dan aan via hartindestad@gmail.com.

WijnSpijs wandeling

Zondag 16 juni, binnenstad Vlissingen

Een heerlijke wandeling waar je tussen 12:00 en 17:00 de beste wijn-spijs combinaties proeft! De deelnemende restaurants zijn Castafiore, Soif, Arion, de Gevangentoren, de Belgische loodsensociëteit en de Dighter. Zes gerechten, zes wijnen in zes verschillende restaurants (en een wandeling door de stad) kosten 64 euro. Kaarten zijn te bestellen op de website van WijnSpijs.

Vlissingen Vintage

Vrijdag 20 t/m zondag 22 juni, Oude Markt

Live muziek, vintage markt en veel oldtimers. Met Vlissingen Vintage beleef je de ideale start van de zomer. Het festival begint op vrijdag vanaf 20.00 uur met bandjes in verschillende cafés. Zaterdag en zondag is er onder andere een vinyl beurs en vintage markt. Let op: het hart van het festival is niet meer op de Kleine Markt, maar op de Oude Markt.

30 jaar Café de Concurent

Vrijdag 28 t/m zondag 30 juni, Café de Concurrent

Hoera! Op 1 juli bestaat Café de Concurrent 30 jaar. Dat wordt gevierd met een feestweekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni in en rond het café. Vóór de Concurrent wordt een podium neergezet. Daar staat op vrijdag Woodworks, op zaterdag Sixties Revolution Live Show en op zondag Smarlappenkoor Scharretjoe. Ook in het café is van alles te doen. Zo is er op vrijdag karaoke, en op zaterdag een optreden van coverband HOT FUZZ.

With a Little Help From My Friends

Zaterdag 29 juni, De Piek

Yesterday Papers, The Formation en Busted Feet treden op zaterdag 29 juni op in De Piek. Een kaartje kost 10 euro en de opbrengst gaat naar het poppodium. Op de flyer zijn special guests aangekondigd. Draag je De Piek een warm hart toe? Dan moet je er zeker bij zijn.

Dit is niet het enige optreden deze maand in De Piek. Een volledig overzicht vind je op de website van het poppodium.