algemeen

Vlissingen evenementenstad: dit is er in mei te doen

Vlissingen, zijn jullie er klaar voor? Een vers overzicht evenementen voor de maand mei.

Dodenherdenking

Zaterdag 4 mei, Noorderbegraafplaats

Op verschillende plekken in Nederland worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Zo ook ieder jaar in Vlissingen. Vanaf 19.45 uur worden op de Noorderbegraafplaats slachtoffers herdacht. De muziek wordt verzorgd door Ons Genoegen.

 

Bevrijdingsfestival

Zondag 5 mei, hele stad

Het grootste evenement in Vlissingen, Bevrijdingsfestival, is dit jaar op een zondag. Artiesten als Davina Michelle, MAAN, Kraak & Smaak en Martijn Fischer komen dit jaar naar Vlissingen voor een optreden op het hoofdpodium op het Bellamypark. Op Liberty Dance Stage op de Spuikom staan dj’s als Rene Amesz, Deepend en Curbi. Daarnaast zijn er op verschillende podia in de hele stad. Het volledige programma en podia vind je op de website van het Bevrijdingsfestival Zeeland.

Vanaf 15.00 uur is er ook in de Lasloods een feestje: Survival of the Hardest.

Gevangentorenrace

Zaterdag 11 mei, boulevard

Als je zaterdag 11 mei over de boulevard loopt, zou je zomaar wat sloepen voorbij kunnen zien varen, want de jaarlijkse Gevangentorenrace staat op het programma.

The Calicos en Peetman

Zaterdag 18 mei, De Piek.

Het Belgische antwoord op The War On Drugs? Eerder misschien iets dat heel erg zichzelf is. Afgelopen jaar wonnen The Calicos de Humo’s Rock Rally ‘met een sound die op indrukwekkende manier laat horen hoe Americana anno 2018 zou moeten klinken’.

De zesmansformatie uit Antwerpen brengt even stevige als sfeervolle gitaar/indierock mee naar De Piek. Optredens vallen vooral ook in de smaak bij fans van artiesten als Bruce Springsteen, Neil Young, Wilco en Ryan Adams. Het voorprogramma wordt verzorgd door Peetman. Aanvang: 21.00 uur.
Bekijk op de Facebookpagina van De Piek meer optredens deze maand, tekst via De Piek.

Feest!!! Dirk Scheele

Zondag 19 mei, CCXL Theater

Op veler verzoek gaat Dirk Scheele op tournee met een echte rock & rollband. Samen met een basgitarist, toetsenist, drummer en een hartveroverende zangeres speelt hij zijn leukste en bekendste kinderliedjes tijdens een echt popconcert voor kinderen vanaf 2 jaar. Kaarten koop je via de website van het CCXL Theater. Aanvang 11.00 uur.
Tekst via CCXL Theater.

The Dire Straits Experience

Vrijdag 24 mei, CCXL Theater

De Engelse band Dire Straits mag dan al twintig jaar geleden zijn gestopt, hun muziek blijft onverminderd populair. En dankzij The Dire Straits Experience leeft de erfenis van dit legendarische gezelschap ook op het podium voort. Met in de gelederen Dire Straits-lid Chris White (sax) brengt deze verzameling topmuzikanten alle tijdloze Dire Straits-hits. Frontman Terence Reis zet daarbij een beangstigend goede Mark Knopfler neer, zowel qua zang als gitaarspel. Een heerlijke trip down memory lane! website van het CCXL Theater. Aanvang: 20.15 uur.
Tekst via CCXL Theater.

Bookstore Day

Zaterdag 25 mei, boekhandel ’t Spui

Op zaterdag 25 mei aanstaande vindt voor de derde keer Bookstore Day Nederland plaats! Dé dag waarop de onafhankelijke boekhandel gevierd wordt.
Op die dag zijn er bij boekhandel ’t Spui aan de Oude Markt speciale aanbiedingen, gelimiteerde uitgaven, gesigneerde boeken en nog veel meer! Hou voor het programma de Facebookpagina van de boekhandel in de gaten.

Koopzondag

Zondag 26 mei, binnenstad

De laatste zondag van de maand is het koopzondag! Deze maand is dat op zondag 26 mei.

De Ruijter Jaarmarkt

Vrijdag 31 mei, binnenstad

Op vrijdag 31 mei, de dag na Hemelvaartsdag is het weer een en al gezelligheid in de stad tijdens de Ruijter Jaarmarkt. Van 9.00 tot 17.00 uur vind je in de hele stad kraampjes met leuke koopjes. Zo gezellig was het twee jaar geleden: