algemeen uitgaan

Grotere vrijmarkt op Koningsdag in Vlissingen: dit jaar ook kleedjes op Bellamypark en Nieuwendijk

Krijg je er maar geen genoeg van om op Koningsdag over de vrijmarkt te struinen? Of wil je graag je spullen te koop aanbieden, maar hebben anderen de goede plekjes al voor je neus weggekaapt? Dan is er goed nieuws, want dit jaar is het toegestaan om met je kleedje op het Bellamypark en de Nieuwendijk te staan.

Koningsdag Vlissingen
De vrijmarkt houdt straks niet op in de Spuistraat (foto), maar loopt door naar het Bellamypark en Nieuwendijk.

Het initiatief komt van de verschillende ondernemers op het Bellamypark en de Nieuwendijk. Zij zien natuurlijk graag dat de gezelligheid van de vrijmarkt zich uitbreidt naar de eigen voordeur. De ondernemers verwachten ook dat ze een hoop mensen een plezier doen; een deel van de stad kan snel vol zijn, omdat verschillende winkels geopend zijn.

In deze straten mag je met je kleedje staan

Naast het Bellamypark en de Nieuwendijk is de vrijmarkt toegestaan in de Walstraat, Lange Zelke, Spuistraat, Sint Jacobsstraat, Oude Markt, Lepelstraat, Kleine Markt, Aagje Dekenstraat (even zijde) en Coosje Buskenstraat (even zijde).

Andere evenementen op Koningsdag

Zoals altijd is er behalve de vrijmarkt, natuurlijk meer te doen in de stad. Om 10.00 uur geeft Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een Oranjeconcert in de Sint Jacobskerk. Ook bij Vanuus is het weer feest, van 12.00 tot 20.00 staan Jeroen Hollander, No Idea en The Shoals Connection op het podium voor de deur.

Traditiegetrouw is er ook weer een editie van Groove To Chill op Koningsdag, dit jaar niet in de Timmerfabriek, maar in de Lasloods. Het Kroegenganzenbord langs verschillende café’s staat ook dit jaar weer op het programma. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur bij café de Concurrent.