Eten en drinken in Vlissingen

Couscous et Tajine: Marokkaans eten in Vlissingen

Ze zijn nog maar net open aan de Nieuwendijk, maar mocht je er binnenkort willen gaan eten, kun je het beste even reserveren. De zaken gaan namelijk goed bij Couscous et Tajine!

Tijdens een van hun vele etentjes bij favoriete restaurant El Warda in Antwerpen, ontstond bij het gezin Bouyelma het idee om zelf een Marokkaans restaurant te open.


‘’Vooral mijn dochter (rechts op foto) en mijn man Twan waren gelijk heel enthousiast. Ik moest zelf nog even nadenken omdat we al een restaurant in Valkenisse hebben. Maar al snel hadden ze me overgehaald’’, lacht Aireen (foto links).

Eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland

Kort daarna kwamen ze erachter dat het oude pand van de Argentijn leeg stond. Na 3 maanden klussen, verven en inrichten ging het restaurant begin maart open. En zo zijn ze het eerste Marokkaanse restaurant in Zeeland!


‘’We hebben allemaal nisjes gemaakt met dakpannetjes waar je in een knusse sfeer kunt eten. Zo kun je eten in onder andere de Sahara, Marrakech, Rabat. Alle lampen, kleedjes, borden en aankleding hebben we zelf gekocht in Marokko waar we regelmatig komen.”

Je moet echt het gevoel hebben dat je in Marokko zit

Qua interieur is de Bazar in Rotterdam een voorbeeld geweest. “Dat restaurant ziet er heel mooi uit en de hotelkamers hebben allemaal een eigen thema. Dat wilden we hier ook creëren. Je moet echt het gevoel krijgen dat je in Marokko zit.”

De naam van het restaurant verklapt natuurlijk al wat ze serveren: couscous en tajines. ‘’Onze persoonlijke favoriet is de tajine lamsvlees’’, vertelt Aireen. ‘’Het leuke is dat klanten die ook vaak kiezen.’’

Eet je glutenvrij of veganistisch? Geen probleem bij Couscous et Tajine. Ze hebben genoeg lekkers om uit te kiezen.

Van dinsdag tot en met zondag open vanaf 17.00 uur, maandag gesloten.