algemeen uitgaan

Vlissingen start zomerseizoen met markt, modeshows en live muziek

Een week voor Pasen luiden ondernemers in de Vlissingse binnenstad zaterdag 13 april het zomerseizoen in onder de naam: Vlissingen Zomerstad Festival. Het festival bestaat onder andere uit een markt, modeshows, en veel live muziek.

Zomermarkt en modeshows

In de Lange Zelke opent om 10.00 uur een markt. Je vindt er allerlei kraampjes met lokale producten, handgemaakte artikelen, lekkernijen en vintage spulletjes. Ook voor de modeshows moet je in de Lange Zelke zijn: om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De modeshow duurt ongeveer een halfuur.

Live muziek

Naast de markt en modeshows is er op elke plek in de stad wel wat te zien en te horen. In de Walstraat, bij Foto Verschoore treedt vanaf 13.30 uur de band D-Four op. Van 12.00 tot 15.00 uur staat Zowie Zwier bij Manhatten in de Walstraat.

Op de Kleine Markt treedt van 14.00 uur tot 16.00 uur S@MAcoustic op en WenD & Jos staat in de Walstraat Zuid ter hoogte van Bella Cucina en Vita Nova. Ook bij Ray’s Boutique is er live muziek: Dj Dr. Buzz is er van 13.00 tot 15.30 uur en van 16.00 tot 17.00 uur is het de beurt aan Electric Avenue. Deltaband Vlissingen speelt tussen 13.00 en 15.00 uur verschillende keren op de Oude Markt.

Muziek door de stad

Artiesten als Olof Sinke, sambaband Obras, Blues Boy Bo, Vlissings Muzikanten Kollektief trekken door de stad en kun je op verschillende plekken tegenkomen, zoals het Scheldeplein, Oude Markt, Spuiplein en Bellamypark.

Nu we het toch over muziek hebben: het Zomerstad Festival is gelijk met Record Store Day. En dat wordt groots gevierd in Boekhandel ’t Spui. Onder andere met optredens van Bernard Hering (11.30 uur) en Ruben de Keizer (15.00 uur)

Of dit allemaal nog niet genoeg is, is er bij De Passage in de St. Jacobsstraat een demo bodypainting. Tekenares Agnes den Hartog trekt ook door de stad en geeft lessen urban sketching. In de Walstraat kun je ook nog eens een clown met ballonnen tegen het lijf lopen.

Avondprogramma

Na het Zomerstad Festival heb je alle reden om in de stad te blijven. In De Piek staat een optreden van Undercover op het programma, een coverband van The Rolling Stones. In The Wicked moet je zijn voor een optreden van The Hoodoo Tones, een rockabilly band uit Lille. In Café de Concurrent treden The Animators op, zij spelen een mix van 50’s, rock’n roll en pop.

Paasactie

Een week na het Zomerstad Festival houden ondernemers in Vlissingen hun jaarlijkse paasactie. Als je op zaterdag 20 april iets bij een Vlissingse ondernemer koopt, krijg je een narcis die je bij een andere ondernemer in kunt ruilen voor een cadeautje.

Op paaszondag is het zoals ieder jaar markt op de boulevard: van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hart van Vlissingen (@hartvanvlissingen) op