algemeen uitgaan

Vlissingen, hou je vast: dit is er allemaal te doen in april

Doe maar een dansje: we laten de winter achter ons en vieren het voorjaar. En dat kan prima in Vlissingen, want deze maand staan er weer genoeg evenementen op de kalender.

City Trail en koopzondag

Oké, we beginnen met een evenement dat een dag voor april plaatsvindt, namelijk de City Trail! Hardlopers en wandelaars lopen door gebouwen in en rond de binnenstad van Vlissingen. Extra gezellig dit keer, want het is ook nog eens koopzondag. Geïnteresseerden kunnen niet meer meedoen -het is helemaal vol- maar natuurlijk wel kijken en aanmoedigen. De start is om 14.00 op de Oude Markt. Wil je de lopers bij de finish onthalen? Dan moet je op de Kleine Markt zijn. Daar moet je ook zijn voor de afterparty bij café ’t Archief.

Foto: City Trail Vlissingen

Las Fiestas

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 april, Lasloods

Voor het eerste echte feestje in april moet je in het weekend van 5 april in de Lasloods zijn. Las Fiestas is een feest met foodtrucks, kermis, een wijncafé, silet disco, dj’s, biergarten, livemuziek, een café, coctailbar en kindertuin. De organisatoren benadrukken dat er voor alle smaken en leeftijden wat is. Zo kan er bijvoorbeeld speciaalbier geproefd worden in een oud bruin café, maar kun je ook een rondje in de botsauto’s doen. Om binnen te komen heb je een ticket nodig. Verkrijgbaar via de website van Las Fiestas.

Las Fiestas
Las Fiestas

Sean K. Preston (USA) & Dax Hovius Trio

Zaterdag 6 april, De Piek

Rockabilly fans opgelet! Op zaterdag 6 april organiseert De Piek in samenwerking met Vlissingen Vintage een optreden van Sean K. Preston. “Dampende Rock’n’Roll uit de muzikale krochten van Amerika. En daar blijft het niet bij. It’s Blues, punk, country, rock’n’roll… Amen!”, aldus De Piek. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dax Hovius Trio.

Op 13 april staat er een coverband van The Rolling Stones in De Piek, 26 april is het de beurt aan Habitants & Jeremy Lahr Band. Meer info op de Facebookpagina van De Piek.

Vlissingen Zomerstad Festival

Zaterdag 13 april, binnenstad

Vlissingse ondernemers luiden op zaterdag 13 april het zomerseizoen in. Op die dag moet je zeker in de binnenstad zijn. Er is een modeshow, muziek, eten en drinken en veel meer. Blijf op de hoogte van het evenement via de Facebookpagina van Hart van Vlissingen.

Vlissingen Zomerstad Festival
Vlissingen Zomerstad Festival

Paasactie

zaterdag 20 april, binnenstad

Bij een aankoop bij (een deelnemende) Vlissingse ondernemer krijg je een narcis die je bij een andere ondernemer in kunt ruilen voor een cadeautje. Leuk voor de ondernemers en leuk voor jou, want er is toch niets leuker dan een cadeautje krijgen?

Thank God It’s Donna

zaterdag 20 april, CCXL Theater

Spetterende show rond de onbetwiste Queen Of Disco. Na afloop kun je zelf met de voetjes van de vloer in de tot disco omgetoverde foyer. Kaarten koop je via de website van het CCXL Theater. Verder in het CCXL theater deze maand: The Very Best of the Bee Gees (4 april, uitverkocht) en De Dag Dat Ik Robert Long ontmoette (12 april).

 

Paasmarkt

zondag 21 april, boulevard

Op paaszondag is het de jaarlijkse Paasmarkt op de boulevard in Vlissingen. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je bij de verschillende kraampjes spullen kopen.

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

Koningsdag

Zaterdag 27 april, binnenstad

Leve de Koning. Hoezee! Hoezee! Hoezee! Op zaterdag 27 april viert Vlissingen de verjaardag van Koning Willem-Alexander met een vrijmarkt in de Walstraat, Lange Zelke en Spuistraat. Om 10.00 uur geeft Koninklijke Harmonie Ons Genoegen een Oranjeconcert in de Sint Jacobskerk, bij Vanuus treden bands op, in de Lasloods is het Groove to Chill en café de Concurrent organiseert weer Kroegenganzenbord.

Dit is er met Koningsdag te doen in Vlissingen

Koopzondag

Op 28 april is het de laatste zondag van de maand. Het geld dat je op de vrijmarkt verdiend hebt kun je dus een dag later weer uitgeven 😉