algemeen Uit in Vlissingen

Altijd wat te doen in Vlissingen! Dit zijn de evenementen in december

Vlissingen hou je vast! In december is er genoeg te doen in de stad. In de Warme Wintertent op het Bellamypark, het CCXL theater, De Piek en natuurlijk weer Sneeuwbal bij café ’t Archief. Een overzicht van verschillende evenementen.

De verjaardag van Sinterklaas, CCXL

Zaterdag 1 december, 15.00 uur

Sinterklaas heeft het maar druk! Vorige week kwam hij aan in Vlissingen, zaterdag kunnen kinderen samen met hem zijn verjaardag vieren in CCXL.

Ski- en snowboardbeurs, Lasloods

Zaterdag 1 december, 10.00 uur

Ga je wintersporten deze winter? In de Lasloods kun je zaterdag 1 en zondag 2 december (vanaf 11.00 uur) naar de ski- en snowboardbeurs. Hier vind je alles voor je wintersport!

Bluesroute

Vrijdag 7 december, verschillende café’s, 21.30 uur

Liefhebbers van blues opgelet! Het is alweer de 18e editie van de Bluesroute in Vlissingen. In de voorverkoop kosten kaarten een tientje per stuk, op de avond zelf bij de deelnemende café’s €13.

Vlissingen Vintage Winterparty

Zaterdag 15 december, warme wintertent Bellamypark

Vlissingen Vintage is een van de hoogtepunten in de zomer. Goed nieuws voor de liefhebbers, want er is nu ook een wintereditie! Het is allemaal te doen in en rond de tent op het Bellamypark. Je hebt wel een kaartje nodig. Die bestel je hier in de voorverkoop voor 15 euro en op de dag zelf betaal je 20 euro. Vlissingen Vintage begint om 12.00 uur en duurt tot 3.00 uur.

Ondergronds

Zaterdag 15 december, De Piek

Dansen! Dansen! Dansen! Geen Jingle Bells, maar Jungle Bells in De Piek. Met Or, Spons en Dharana and Robenti. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 2.00 uur.

Winter Wonderland Korendag

Zondag 16 december, Warme Wintertent Bellamypark

Hartverwarmende winterse meezingers om je heerlijk bij op te warmen. Er komen deze middag drie koren in actie: Smartlappenkoor Scharretjoe, het Scheldeloodsenkoor en Smarties. Ze brengen een breed repertoire met een stevige knipoog naar de Kerst. De Korendag is van 13.00 en tot 18.00 uur, de toegang is gratis.

Afbeelding: Vlissingen Wonderstad

Zeeuws Kampioenschap Pub Quiz

Maandag 17 december, Warme Wintertent Bellamypark

Durven jullie de uitdaging aan? Samen met je team (max. 5 personen) moet je de antwoorden bedenken op allerlei uiteenlopende kennisvragen. Wie o wie gaat er met de mooie beker vandoor? Per team betaal je 15 euro. De quiz begint om 19.00 uur.

December is quizmaand in Vlissingen: op woensdag 12 december organiseert Strandpaviljoen Pier 7 ook een quizavond.

 

Moya Brennan, The voice of Clannad

Woensdag 19 december, Sint Jacobskerk, 20.15 uur

Moya Brennan, voor velen nog altijd synoniem voor ‘the Voice of Clannad’, is een stem met eeuwigheidswaarde. Nu staat ‘Lady Moya’ met haar getalenteerde band al voor het dertiende jaar op rij op het podium met haar betoverende show ‘An Irish Christmas’. Een hartverwarmende ervaring in de koude winterdagen in de Sint Jacobskerk te Vlissingen.

 

Jingle Bells Sing A Long

Vrijdag 21 december, Warme Wintertent Bellamypark

Wonderstroom gaat dit jaar helaas niet door. De vaste bezoekers van dat festival kennen vast het meezingfeest op de eerste avond. Geen paniek: dat feest, Jingle Bells Sing Along gaat gewoon door. Zoals altijd zorgt Grandpa Nick Sessieband voor kerstnummers om heerlijk met mee te zingen.

Afbeelding: Vlissingen Wonderstad

Kerst editie mode-en lifestyle event 2018

Zaterdag 22 december, Lange Zelke

Een modeshow in winterse sferen. Op zaterdag 22 december laten verschillende Vlissingse ondernemers hun collectie zien in een modeshow in de Lange Zelke. Er zijn verschillende kraampjes. Mocht het koud zijn, dan kun je je warm houden met glühwein, warme chocomelk en erwtensoep. De modeshows worden gehouden om 13.00, 14.30 en 15.30 uur.

 

Tribute Night

Zaterdag 22 december, Arsenaaltheater

Coverbands van Gary Moore (Moore Blues), De Dijk (Dubbel D) en Rowwen Hèze (Bestel Mè) komen op zaterdag 22 december naar het Arsenaaltheater. Aanvang 20.30 uur. Een kaartje kost in de voorverkoop 12,50 euro.

Peer and Friends

Zaterdag 22 december, De Piek

Peer en vrienden Djangus en Bekir geven een unplugged concert in De Piek. Een kaartje kost 7,50. Je besteedt het goed, want de opbrengst van het concert gaat naar De Piek, zodat er in de toekomst meer mooie optredens op het programma komen te staan. Peer speelt om 22.00 uur, tussen 21.00 en 21.45 uur spelen Djangus en Bekir.

Extra koopzondag

Zondag 23 december, binnenstad

Last minute nog een kerstcadeau nodig? Geen paniek! Op zondag 23 december is er een extra koopzondag. Daar zal de kerstman vast blij mee zijn.

Kerstbioscoop

Zondag 23 december, Warme Wintertent Bellamypark

Van 11 tot 20.00 uur kun je in de warme wintertent op het Bellamypark genieten van allerlei films. Leuk voor jong en oud! Entree is gratis.

Foute Kerstfeest

Maandag 24 december, Lasloods

Begin Kerst goed fout tijdens het Foute Kerstfeest. Inmiddels niet meer weg te denken uit Vlissingen. De locatie is wel veranderd: dit jaar moet je in de Lasloods zijn. Alle foute nummers komen voorbij. Natuurlijk nog leuker als je verkleed komt. Het feest duurt van 21.00 tot 4.00 uur, een kaartje kost in de voorverkoop zo’n 18 euro. Aan te raden is om je kaartje in de voorverkoop aan te schaffen. Alle voorgaande edities waren uitverkocht.

 

90’s Xmas Eve Party

Maandag 24 december, Warme Wintertent Bellamypark

Nog een feestje op Kerstavond! De warme Wintertent op het Bellamypark wordt omgetoverd tot één groot jaren 90 feest met een optreden van de Belgische feestband Funky D. Om 20.00 uur gaat de tent open en het feest duurt tot 1.00 uur. Daarna kun je natuurlijk nog een drankje drinken in de stad. Kaarten kosten in de voorverkoop 12,50. Vroege vogels betalen een tientje.

Afbeelding: Vlissingen Wonderstad

Sneeuwbal

Donderdag 27 tot en met zaterdag 29 december, café ’t Archief

Ook niet meer weg te denken uit Vlissingen: het Sneeuwbal. Tussen Kerst en oud en nieuw zijn er verschillende optredens bij café ‘t Archief op de Oude Markt. Sneeuwbal begint op donderdag 27 december met een vinylbeurs en een optreden van 5-ó-Matics.
Vrijdag 28 december staan optredens van Woodworks en The Juke Joints op het programma. Zaterdag 29 december is het de beurt aan Revolution 60’s en ROLR.

Vlissingen sluit 2018 af

Vrijdag 28 december, Warme Wintertent Bellamypark

Op 28 december organiseert de Lions Club een feest onder de naam ‘Vlissingen sluit 2018 af’. Met een dj, wijnproeverij, foodtrucks en cabaret belooft het een gezellige avond te worden. Een kaartje kost 14,50 en is te verkrijgen bij leden van de Lions Club. Weet je niet precies wie er lid? Dan kun je ook een privéberichtje sturen via de Facebookpagina van de Lions Club. De opbrengst van het feest gaat naar het goede doel.

Foto: Lions Club

Hollandse avond

Zaterdag 29 december, Warme Wintertent Bellamypark

Dans je de hele nacht met mij? Ik dans het liefste met jou maar wat doe jij? Fans van het Nederlandstalige lied opgelet! Zaterdag 29 december moet je in de Warme Wintertent voor Nederlandstalige meezingers. De avond begint om 20.00 uur, entree is gratis. Ook de zingende makelaar Alwin komt langs voor een optreden.

Afbeelding: Vlissingen Wonderstad

 

Deel!

Reclame maken voor deze evenementen? Download deze poster en hang ‘m op!