algemeen

Vlissingen Wonderstad! Dit zijn de evenementen in december

In december wordt Vlissingen omgetoverd tot één grote wonderstad vol evenementen en gezelligheid. Weten wat er te doen is? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Bluesroute

Vrijdag 1 december, verschillende café’s

Liefhebbers van blues opgelet! Vrijdag 1 december is het alweer de 17e editie van de Bluesroute in Vlissingen. In de voorverkoop kosten kaarten een tientje per stuk, op de avond zelf bij de deelnemende café’s €13.

Cosmo’s Foger-T

Zaterdag 2 december, De Piek

Fans van CCR moeten op zaterdag 2 december zeker een kijkje nemen in De Piek. Tickets bestellen doe je op de website van De Piek.

Opening Vlissingen Wonderstad – The Shoals Connection Live

Vrijdag 8 december, Bellamypark

Op vrijdag 8 december wordt Vlissingen Wonderstad om 20.00 uur spetterend geopend. Bluesband Rooster Cogburn trapt af in de tent op het Bellamypark, tevens het festivalhart tijdens Vlissingen Wonderstad. Daarna is het swingen geblazen met The Shoals Connection. Toegang van beide concerten is gratis.

Dubbel D

Zaterdag 9 december, Bellamypark

Want we gaan dansen, dansen, dansen op de vulkaan. Ben je fan van De Dijk? Dan moet je op zaterdag 9 december zeker  naar het optreden van Dubbel D, de coverband van De Dijk. De band speelt in de tent op het Bellamypark. Kaarten kosten €8,50 in de voorverkoop, koop je het kaartje op de avond zelf dan kost het je een tientje. Aanvang: 20.00 uur.

 

Winterkorendag

Zondag 10 december, Bellamypark

Op zondagmiddag kun je van 13.00 tot 18.00 in de tent op het Bellamypark genieten van smartlappen. Het Vlissingse smartlappenkoor Scharretjoe en shantykoor Neptunus zorgen de hele middag voor muziek en gezelligheid. Toegang is gratis.

 

Wonderstroom

Vrijdag 15 tot en met zondag 17 december, Bellamypark

Muziek, straattheater en lichtshows. Dat kan maar één ding betekenen: Wonderstroom komt er weer aan. Wonderstroom vorig jaar:

 

X-mas citytrail

Vrijdag 15 december, Bellamypark

Net als vorig jaar is er een citytrail in kerstsferen. Deelnemers lopen door allerlei Vlissingse gebouwen. De start is om 19.00 uur. Als je mee wil doen moet je snel zijn: inschrijven kan tot en met 3 december. Vorig jaar ging de route door de bioscoop.

Jingle Bells Sing Along

vrijdag 15 december, Bellamypark

Je kent vast wel Vlissingen Zingt, het meezingfeest op het Bellamypark. Daar is ook een winterse variant van: Jingle Bells Sing Along. Onder leiding van de Grandpa Nick Sessieband, is het meezingen geblazen. Het feest begint om 21.00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten €12,50, op de avond zelf in de tent €16,00.

 

Albert Hammond

Vrijdag 15 december, CCXL Theater

Albert Hammond had wereldhits met nummers als I’m a TrainThe Free Electric Band en It Never Rains in Southern California. Op vrijdag 15 december staat hij om 20.15 uur in het CCXL Theater.

Nachtstroom

De Piek, vrijdag 15 december en zaterdag 16 december

Er is geen party zonder afterparty toch? Dit jaar is er weer Nachtstroom, dé afterparty van Wonderstroom. Dit jaar zorgen The Busquito’s voor het feestje op vrijdag.  Een dag later is het de beurt aan The Rolling Beat Machine. Aanvang beide avonden: 22.00 uur, toegang gratis op vertoon van je Wonderstroom weekendkaart.

 

Liptease

Zaterdag 16 december, Bellamypark

Je zou ze zomaar kunnen kennen van Holland’s Got Talent. Of misschien ken je hun versie van het nummer Fireball wel. We hebben het natuurlijk over Liptease. Zaterdag 16 december staan ze om 21.00 uur in de tent op het Bellamypark. Je kunt naar binnen op vertoon van je Wonderstroom passepartout. Kaarten kun je nu al online bestellen.

Zeeuws kampioenschap pubquiz

maandag 18 december, Bellamypark

Op maandag 18 december wordt de tent op het Bellamypark omgetoverd tot één grote pub. Dan wordt misschien wel de grootste pubquiz van Zeeland gehouden. Normaal wordt de quiz in het Cine Café gehouden, maar nu dus voor een keer op het Bellamypark. Kosten per team: €15,00.

 

Filmpje!

Woensdag 20 december, Bellamypark

Zin in een kerstfilm? Kom dan op woensdag 20 december naar het Bellamypark. ’s Middags om 16.00 uur wordt een kinderfilm vertoond, ’s avonds om 20.30 uur een kerstavontuur voor volwassenen.

 

Vuile huichelaar

Vrijdag 22 december, CCXL Theater

Tijdens de show Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren spelen de dames van Vuile huichelaar allerlei kerstliedjes met een vleugje humor. Meer info en tickets op de website van CCXL Theater.

 

Kerstmarkt

Vrijdag 22 en zaterdag 23 december Oude Markt

Een La Chouffe proeverij, levende kerststal, Oscar draait plaatjes en natuurlijk allerlei spullen die je kunt kopen. De Kerstmarkt op de Oude Markt is op 22 en 23 december. Wil je een kraampje huren? Neem contact op met de organisatie via kerstmarktvlissingen@gmail.com.

 

The Blues Brothers Party Night

Vrijdag 22 december, Bellamypark

Everybody, needs somebody! Vrijdag 22 december is het The Blues Brothers Party Night, met een coverband van The Blues Brothers. En ze hebben ook nog eens hun eigen Aretha Franklin meegenomen.

De Zeeuwse muzikanten

Zaterdag 23 december, Bellamypark

Dit orkest bestaat uit leden met een beperking. Kom van 14.00 tot 17.00 uur naar de tent op het Bellamypark en laat je muzikaal verrassen.

Hybrid X Passing Tones

Zaterdag 23 december, De Piek

Een avondvullend programma vol met beats en bass in De Piek, door Hybrid en Passing Tones. De avond begint om 21.00 uur. Meer info op de website van De Piek.

Hollandse kerstavond

Zaterdag 23 december, Bellamypark

Fan van Nederlandstalige muziek? Dan moet je op zaterdag 23 december zeker naar het Bellamypark. Deze avond staat helemaal in het teken van Nederlandstalige muziek met zangers en dj’s. Van 20.00 tot 24.00 uur, toegang gratis.

Het Foute Kerstfeest

Zondag 24 december, De Timmerfabriek

Begin Kerst goed fout tijdens het Foute Kerfstfeest in de Timmerfabriek. Inmiddels niet meer weg te denken uit Vlissingen. Alle foute nummers komen voorbij. Natuurlijk nog leuker als je verkleed komt. Het feest duurt van 21.30 tot 4.00 uur, kaarten kosten €17,98. Aan te raden is om je kaartje in de voorverkoop aan te schaffen. Alle voorgaande edities waren uitverkocht.

Sneeuwbal

woensdag 27 tot en met vrijdag 29 december

Ook niet meer weg te denken uit Vlissingen: het Sneeuwbal. Tussen Kerst en oud en nieuw zijn er verschillende optredens bij café ’t Archief op de Oude Markt. Op woensdag 27 december staan Woodworks en ROLR op het programma, een dag later Revolution en ROLR. Het muziekprogramma is op beide dagen van 16.00 tot 21.30 uur. Op vrijdag is er van 11.00 tot 17.00 uur een grote vinylbeurs.

 

Bekijk op de website van Vlissingen Wonderstad het volledige programma.