Eten en drinken in Vlissingen

Castafiore in Vlissingen: voor liefhebbers van risotto en andere Italiaanse lekkernijen

Risotteria’s kom je vooral tegen in ItaliΓ«. Het zijn eettentjes waar je smult van de lekkerste risottogerechten. Maar nu kun je ook gewoon in Vlissingen genieten van een lekkere risotto! Eigenaresse Bianca heeft haar eigen risotteria en osteria op het Bellamypark: Castafiore.

Je kent haar (of haar lekkere risotto’s) misschien wel van Cuisine Machine. Bianca wilde altijd al een restaurant beginnen. “Tijdens een vakantie in ItaliΓ« kwamen we een risotteria tegen. Ik zei gelijk tegen mijn man: dat moet het gaan worden!”

Met haar Italiaanse roots is eten altijd belangrijk geweest voor Bianca en haar familie. β€œMijn nono en nona (opa en oma) komen uit ItaliΓ« en zijn ooit naar Nederland verhuisd. Ik kan me nog herinneren dat we tijdens het eten altijd al bespraken wat we de dag erna weer eens konden gaan eten”, lacht ze.

Het leek me grappig om het restaurant zo te noemen aangezien ik dezelfde voornaam heb.

Haar pand, naast Brownies en Downies, is omgetoverd tot een prachtig restaurant met leuke details, zoals een handgetekende kaart van ItaliΓ« en een print met daarop een striptekening van Kuifje. Een grappige verwijzing naar de naam Castafiore. β€œDit stripverhaal gaat over een zangeres Bianca Castafiore. Het leek me grappig om het restaurant zo te noemen aangezien ik dezelfde voornaam heb.”

Waar de naam Castafiore vandaan komt? Uit een avontuur van Kuifje!

Van donderdag tot en met maandag

Je kunt altijd kiezen uit drie soorten risotto’s, waarvan in ieder geval één vegetarisch. Ook voor borrelen ben je meer dan welkom. Bianca heeft Italiaanse taart, koffie, wijn en spuntini (hapjes zoals olijven, verse ham en ansjovis).

 

Castafiore is open van donderdag tot en met maandag.Β  Buon Appetito!