algemeen

Vlissingen evenementenstad: dit is er in augustus te doen

Nachtmarkt, Vlissingen Zingt, Summermarket by the Sea en veel meer. In augustus is er weer genoeg te doen in Vlissingen. Wij hebben wat evenementen voor je op een rij gezet.

Nachtmarkt

Vrijdag 4 augustus, boulevard

De langste nachtmarkt van Nederland vind je gewoon in Vlissingen. Op vrijdag 4 augustus moet je op de boulevard zijn voor allerlei koopjes, eten en drinken. Rond 00.30 uur wordt er vuurwerk afgestoken vanaf de Westerschelde. Dat zag er vorig jaar zo uit:

Vlissingen Zingt

Zaterdag 5 augustus, Bellamypark

Schraap die kelen en smeer de stembanden. Zaterdag 5 augustus is het weer tijd voor Vlissingen Zingt: het grootste meezingfeest van de stad. Het feest begint om 19.30 uur op het Bellamypark. En na afloop kun je natuurlijk gezellig naar een afterparty in een Vlissings café aan de haven.

Zomerboulevardmarkt

Zondag 13 augustus, boulevard

Koopjes scoren op de boulevard tijdens de zomermarkt van 10.00 tot 17.00 uur!

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

Real Human Bodies

Tot en met 15 augustus, Arsenaaltheater

Hoe zit het menselijk lichaam in elkaar? Tot en met 15 augustus kun je in het Arsenaaltheater kijken naar de lichamen van dode mensen tijdens de expositie Real Human Bodies. Dagelijks doorlopend van 11.00 tot 19.00 uur, kosten: €10 voor scholieren en studenten, €15 voor volwassenen.

Summermarket by the sea

6, 20 en 27 augustus, Bellamypark

Bijna iedere zondag op het Bellamypark: de zomerse zondagmarkt op het Bellamypark. Op bovenstaande dagen kun je van 12.00 tot 18.00 uur naar het Bellamypark voor lekkernijen, streekproducten en unieke koopjes. Wil jij met een kraampje op de Summermarket staan? Schrijf je hier in. De zomermarkt wordt 3 september voor de laatste keer georganiseerd.

Eten in de Timmerfabriek met chefkok Louws

Donderdag tot en met zondag in augustus en september

Chefkok Michel Louws heeft gekookt voor sterrenrestaurants als De Librije in Zwolle en ‘t Veerhuys in Wolphaartsdijk, is aan de andere kant van de wereld een beroemdheid, maar is deze zomer gewoon in Vlissingen te vinden waar hij het lekkerste eten voor je kookt. De Timmerfabriek is omgetoverd tot een culinaire hotspot met gezellige lange tafels. Michel Louws bereidt vooral gerechten met lokale ingrediënten. Meer informatie en reserveren kan op de website van de Timmerfabriek.

Eten in de Timmerfabriek