algemeen

Vlissingen evenementenstad: dit is er in juni te doen

Cuisine Machine, Colours by the Sea en Vlissingen Vintage. Er is in juni weer genoeg te doen in Vlissingen evenementenstad. Wij hebben alles voor je op een rij gezet.

Foto bij bericht: Marc Overeem

Cuisine Machine

Vrijdag 2 tot en met maandag 5 juni

Alle lekkerbekken opgelet! De derde editie van Cuisine Machine komt eraan. Van vrijdag tot en met maandag Tweede Pinksterdag, moet je bij de Machinefabriek zijn voor lekker eten, borrels en muziek. Deze editie doen er maar liefst 14 lokale ondernemers mee. Bij ons loopt het water al in de mond!

Colours by the Sea

Zaterdag 3 juni, Bellamypark

Het kleurrijkste hardloopfeest van Vlissingen, Colours by the Sea, wordt dit jaar op de zaterdag voor Pinksteren gehouden. Het muziekprogramma start om 14.45 uur met een optreden van Isabel Provoost. De hardlopers starten vanaf 16.30 uur en de wandelaars vanaf 17.00 uur. Kijk op de Facebookpagina van Colours by the Sea hoe laat jij start. Na afloop is het vanaf 20.00 uur feest op het Bellamypark en dat is voor iedereen gewoon gratis toegankelijk.

Alvast in de stemming komen? De pre party van Colours by the Sea is op vrijdag bij Cuisine Machine!

Pinkstermarkt

zondag 4 juni, boulevard

Ook dit jaar is er op pinksterzondag van 10.00 tot 17.00 uur een markt op de boulevard.

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

Taptoe Vlissingen

zaterdag 10 juni, Stadhuisplein

De Deltaband bestaat maar liefst 50 jaar! Tijd voor een feestje. Dit jaar begon goed voor de Deltaband want ze hebben de titel landskampioen marswedstrijden 2016 gewonnen. Het tweede belangrijke evenement in dit jubileumjaar is een taptoe op zaterdag 10 juni op het Stadhuisplein in Vlissingen. De Deltaband is trots op de deelname van showbands uit de Nederlandse top. Natuurlijk doen ze zelf ook mee en presenteren ze zich deze keer met ‘Sur les Francaises’, een nonstop show met bekende Franse chansons. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op een tribune. Je kunt in de voorverkoop een kaartje kopen van € 5 via khog@zeelandnet.nl of op het terrein € 7. Staanplaatsen zijn gewoon vrij.

Free Birds Zeeland Tour

zaterdag 10 juni, Oost-Souburg

Voor de zesde keer organiseert Free Birds Zeeland een motortocht vanuit Oost-Souburg. Kom naar de Karolingenburcht voor live muziek, marktkramen, een vogelshow en de motortour. Inschrijven kan vanaf 10.30 uur. Bekijk het programma en meer informatie op de website van MTC Free Birds.

Amuse Me

zaterdag 10 en zondag 11 juni, binnenstad Vlissingen

Eten, eten en nog eens eten. AmuseMe is een culinaire wandeling langs restaurants in Vlissingen. Per restaurant betaal je €9,95 voor drie amuses en daar krijg je ook nog een glas wijn bij! Je kunt bij negen restaurants terecht voor het Vlissingse hapjesfeest: De Belgische Loodsensociëteit, Kust, De Gecroonde Liefde, Brasserie Jong, Brasserie De Monnick, Speyk, Soif, de Dighter en  ’t VleeschVentje.

Summermarket by the Sea

Zondag 11, 18 en 25 juni, Bellamypark

Wegens succes verlengd: de zomerse zondagmarkt op het Bellamypark. Van 12 tot 18.00 uur  moet je op het Bellamypark zijn voor lekkernijen, streekproducten en unieke koopjes. Wil jij met een kraampje op de Summermarket staan? Schrijf je hier in. Ook in juli en augustus en september wordt de Summermarket georganiseerd: op 2, 9 en 30 juli, 6, 20 en 27 augustus en 3 september.

Rolstoelboulevardtocht

Woensdag 21 juni, Ter Reede

Alle rolstoelen verzamelen! Woensdagavond 21 juni wordt het weer een gezellige boel. De rolstoeltocht van Scheldehof en Ter Reede naar de boulevard. Als je die avond op de boulevard bent, krijg je dit te zien:

Vlissingen Vintage

vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni, Oude en Kleine Markt

Live muziek, vintage markt en veel oldtimers. Je kunt het allemaal zien en beleven tijdens Vlissingen Vintage. Het festival begint op vrijdag vanaf 20.00 uur met zeven bandjes in zeven Vlissingse cafés. Zaterdag en zondag is er onder andere een vinyl beurs en vintage markt. Op de Kleine Markt is er live muziek. De complete line up:

Jubileumfestival Scharretjoe

Zondag 25 juni, Bellamypark en Nieuwendijk

Liefhebbers van smartlappen moeten op zondag 25 juni zeker even naar Vlissingen komen. Smartlappenkoor Scharretjoe bestaat 10 jaar. Dat moet gevierd worden en dat doet het koor. Niet met zomaar een optreden maar met een heus festival. Loop eens langs bij cafés aan het Bellamypark en de Nieuwendijk, zorg dat je keel gesmeerd is en geniet van smartlappen, uitgevoerd door verschillende koren. Een filmpje van Scharretjoe om alvast in de stemming te komen: