Uit in Vlissingen

Alles wat je moet weten over Bevrijdingsfestival Vlissingen 2017

Vrijdag is het weer dansen, swingen en feesten tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland. Waar en wanneer komt jouw favoriete artiest? We hebben alles wat je moeten weten op een rij gezet.

Programma hoofdpodium

Bellamypark

Soweto Soul – 13.00 uur
Waar is het feestje? In Vlissingen is dat feestje. Soweto Soul is de openingsact en zorgt met Afrikaanse geluiden dat je in de stemming komt voor een mooie dag in Vlissingen.

 

Lucas Hamming – 15.00 uur
Nog nooit van Lucas Hamming gehoord? Je hebt vast weleens muziek van deze singer-songwriter gehoord. Lucas Hamming maakte bijvoorbeeld het themalied voor 3FM Serious Request vorig jaar.

 

TenTemPiés – 17.00 uur
Muziek voor het hoofd en muziek voor het lichaam. Zo beschrijven de TenTemPiés hun eigen muziekstyle. Zin om te dansen? Dan moet je dus om 17.00 uur op het Bellamypark staan.

 

De Staat – 19.00 uur
Om 19.00 uur is het de beurt aan één van de populairste Nederlandse rockbands van dit moment. De Staat is dit jaar de Ambassadeur en reist ook naar andere plekken in het land.

 

Sabrina Starke – 21.00 uur
Ze begon als zangeres van een reggaeband, maar besloot later om solo verder te gaan. En met succes. In 2009 won Sabrina Starke een Edison Award voor beste nieuwkomer en in 2013 ging ze er met de Radio 6 Soul & Jazz Award vandoor in de categorie beste album. In 2014 schreef ze een nummer voor de Kankerbestrijding. Misschien ken je het nog van de reclame.

 

Gers Pardoel – 23.00 uur
Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets. Gers Pardoel stond in 2014 ook al eens op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Dit jaar sluit hij het programma op het hoofdpodium af.

 

Liberty Dance Stage

Spuikom

Dansen, dansen en nog eens dansen. Bij Liberty Dance Stage (tegenover de bioscoop) dans je van 14.00 tot ongeveer 0.00 uur. Dit is het programma:

DJ’s Kunstbende – 14.00 uur
De Liberty Dance Stage wordt geopend door vier winnaars van de Kunstbende Zeeland, namelijk: Double-J, DJ Nikki, DJ T-Go en DJ LILS

Sander Maas – 15.00 uur
Vrijdag draait hij tech house in Vlissingen: Sander Maas!

Janick Megroot – 16.00 uur
Janick Megroot is al aardig wat festivals gewend. Hij draait geregeld op festivals in Rotterdam, maar Vlissingers kennen hem misschien ook wel van sets op Groove to Chill.

RVB – 17.00 uur
Het zou zomaar kunnen dat je een track van RVB op SoundCloud voorbij hebt horen komen. Moombathoon Booty is al bijna 300.000 keer beluisterd.

Coady – 18.00 uur
Hij draaide al op DIP en City of Dance. En dus mag Coady niet ontbreken op het Bevrijdingsfestival.

Duck my Sick – 19.00 uur
Trouwe bezoekers van het Bevrijdingsfestival kennen Duck my Sick misschien wel, want hij draaide eerder in Vlissingen op 5 mei. Dit jaar draait hij om 19.00 uur op het Liberty Dance Stage. Luister hier wat je kunt verwachten.

Mischaa – 20.00 uur
Wist je dat Mischaa eerder al eens op het podium heeft gestaan met Nicky Romero? Om 20.00 uur zie je hem op het Liberty Dance Stage!

Mike Mago – 21.00 uur
Een artiest van formaat in Vlissingen. Mike Mago had vorig jaar een wereldhit te pakken met het nummer Outlines. Misschien is het Bevrijdingsfestival na vandaag wel te klein voor hem.

Funkerman – 22.30 uur
Waar is het feestje? Op Liberty Dance Stage is het feestje. Funkerman ken je misschien wel van het nummer Where Is Here Now, een samenwerking met DJ Hardwell. Funkerman sluit het programma op Liberty Dance Stage af.

 

Sena Performers Stage

Bellamypark

Benieuwd naar het muzikale talent van dit moment? Neem dan eens een kijkje bij Sena Performers Stage (tegenover het hoofdpodium op het Bellamypark). En wie weet zie je een act vrijdag in Vlissingen en over een paar jaar op Pinkpop of Lowlands. Het programma:

 

Tom Tukker – 12.30 uur
Twee maanden geleden is Tom Tukker bij Giel Beelen uitgeroepen tot Serious Talent. Dat belooft dus wat voor het Bevrijdingsfestival.

 

SBMG – 14.00 uur
Sowtu Boys Money Gang, dat is waar SBMG voor staat. In 2013 sloten de leden van SBMG zich aan bij het label TopNotch. Wij zochten SBMG op YouTube op. Dit filmpje is al ruim 4 miljoen keer bekeken.

 

The Brahms – 16.00 uur
De leden van The Brahms leerden elkaar kennen op de Herman Brood academie. De band stond al eens in het voorprogramma van The Kooks en wisten vorig jaar een 3FM Award in de wacht te slepen in de categorie Beste Alternatieve Act. 

 

Zorita – 18.00 uur
Lowlands, Oerol, de Zwarte Cross. Enkele festivals waar Zorita al eens heeft gespeeld. En vrijdag dus op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Tip: neem je dansschoenen mee!

 

Linde Schöne – 20.00 uur
Drie jaar geleden tekende singer songwriter Linde Schöne als eerste vrouw bij het hiphoplabel Noah’s Ark, het label van rapper Jiggy Djé. Vorig jaar kwam haar debuut EP uit, waar ze vrijdag vast en zeker nummers van laat horen.

 

The Upsessions – 22.00 uur
Ooit zes mannen bij elkaar in groene trainingspakken gezien? We bereiden je maar alvast voor 😉 Maar belangrijker: de zesmansformatie speelt heerlijke zomerse muziek. Reggae zoals reggae hoort te zijn.

I Love BEATZ

Timmerfabriek

Ga uit je bol tijdens I Love BEATZ, het feest van DJ Paul Elstak, speciaal voor de liefhebbers van hardere stijlen. Het feest wordt georganiseerd door de Timmerfabriek. Het begint om 15.00 uur en duurt tot zo’n 2.00 uur. Toegang is gratis. De volgende dj’s staan op het programma:
DJ Paul Elstak, Panic, Dr Phunk, The Beatkrusher, Shadowfact, Motion b2b Loudnezz, Killa-B, G-Swatt, DJ Demon, Blade, X-Fade, Roman Anthony, Spirit Slammer en M-ystery.

 

Roosevelt Plein

Oude Markt

Van de harmonie tot rasechte blues. Geen poespas, maar gewoon muziek. Van 12.00 tot ongeveer 22.30 uur op de Oude Markt. Programma:

Koninklijke Harmonie Ons Genoegen – 12.00 uur
Start de middag goed met een concert van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen. Bij bijna iedere Vlissingse festiviteit is de harmonie aanwezig en nu dus ook op het Bevrijdingsfestival.

Big Marc and Triple Kingsize – 13.30 uur
Toe aan een portie rasechte blues? Kom dan om 13.30 uur naar de Oude Markt en luister naar verschillende blues-classics, uitgevoerd door Big Marc and Triple Kingsize.

The Old Ditch Riverhoppers – 15.30 uur
Alle fans van bluegrass om 15.30 uur verzamelen op de Oude Markt. The Old Ditch Riverhoppers laten je bluegrass horen, zoals bluegrass hoort te zijn. Kijk maar eens naar hun videoclip en je weet precies wat je kunt verwachten.

Giles Robson – 17.30 uur
Eén van de beste mondharmonicaspelers in de blues komt naar Vlissingen. Giles Robson, eerder frontman van The Dirty Aces, speelt om 17.30 uur op de Oude Markt.

Woody Pines – 19.30 uur
Heerlijke authentieke Amerikaanse muziek met Woody Pines. Het kwartet waaruit Woody Pines bestaat laat je country blues en hillbilly muziek horen.

Davy Knowles – 21.30 uur
Engelsman Davy Knowles sluit af op de Oude Markt. Gitaarmerk Gibson heeft de muzikant op nummer 6 geplaatst in een top 10 van moderne blues gitaristen.

 

Zeeland Podium

Coosje Buskenstraat

Geniet van Zeeuws talent bij het Zeeland Podium in de Coosje Buskenstraat. En welke Zeeuwse artiest mag zich in 2017 de Zeeuwse belofte noemen? We weten het vrijdag.

Kunstbende presenteert – 14.00 uur
Zeeuwse Belofte – 17.30 uur
Romi Cage – 20.30 uur
BDM – 22.00 uur

 

Andere podia

Behalve bovengenoemde optredens, zijn er nog meer podia in Vlissingen:

  • Four Freedoms Stage, Spuistraat
    Een vrijheidscollege, een lezing, een muzikale voordracht en een silent disco. Enkele onderdelen van het programma bij de Four Freedoms Stage. Bekijk hier het hele programma.
  • Plein van de Vrijheid, Spuistraat
    Met kinderen naar het Bevrijdingsfestival? Neem dan zeker eens een kijkje op het Plein van de Vrijheid. Daar vind je verschillende activiteiten voor kinderen, maar ook een MensenZOO en je kunt speeddaten met veteranen.
  • Malala Plein, Nieuwendijk
    Vanaf 13.00 uur kun je kijken naar kunstzinnige bijdragen van studenten. Om 16.00 uur staat Copycat op het podium. Vanaf 19.00 uur kun je meezingen met alleen maar Nederlandstalige klassiekers, tijdens het 100% NL Meezingfeest.

 

Alle podia

Bekijk in onderstaand kaartje waar je welk podium vindt en wat er te doen is.

 

Muntjes

Let op: je kunt je biertje op het festivalterrein alleen met muntjes betalen. Ook voor het gebruik van de wc dien je een muntje betalen. De munten zijn op verschillende punten te koop en je kunt met je pinpas betalen.

Wifi

Wij zijn ontzettend trots dat het Bevrijdingsfestival in Vlissingen wordt gehouden? Jij ook? Deel dan je mooiste foto’s en video’s op Instagram met #BFZLD. En erg fijn: op het festivalterrein is gratis wifi beschikbaar! Dus je hoeft geen rekening te houden met je internetbundel als je de plaatjes met de rest van de wereld deelt 🙂
Een plaatje van twee jaar geleden:

Awesome picture by festivalling.com ✌️#BFZLD #bevrijdingsfestival #vlissingen #soundmill

Een bericht gedeeld door Killa-B (@killabhardstyle) op

 

Foodtrucks

Dit jaar heeft de organisatie van het Bevrijdingsfestival ook rekening gehouden met de lekkerbekken, want er komen wat foodtrucks naar Vlissingen gereden. Wat je kunt eten? Hamburgers met friet, nachos en tortillachips en Italiaans schepijs. Zin in een vers bakje koffie of thee? Zoek dan de koffie auto van Barefoot coffee op.

 

Vervoer/parkeren

Kom je met de fiets? Op de Zeilmarkt, Zeemanserve, Coosje Buskenstraat en Spuikomweg zijn extra fietsenstallingen (zie bovenstaand kaartje).
Kom je met de trein? De zonnetrein Vlissingen rijdt vanaf het treinstation naar het festival en terug.
Kom je met de auto? Er zijn beperkte parkeerplaatsen aan de Koningsweg, de Willem Ruysstraat. Parkeren kan ook in de parkeergarages Scheldeplein en Fonteye of op de parkeerplaats aan de Kenau Hasselaarstraat.
De veerboot Vlissingen-Breskens vaart op Bevrijdingsdag een keer extra om 22.48 uur.

 

Lees meer praktische informatie en het volledige programma op de website van Bevrijdingsfestival Zeeland.

Lees ook: Dit is er in mei in Vlissingen te doen