Uit in Vlissingen

Dit is er in mei in Vlissingen te doen

Het evenementenseizoen is nu echt losgebarsten in Vlissingen. Wij hebben de evenementen van deze maand voor je op een rij gezet.

Bevrijdingsfestival

Vrijdag 5 mei, heel Vlissingen

Topartiesten als De Staat, Gers Pardoel, Sabrina Starke komen tijdens het Bevrijdingsfestival naar Vlissingen.  Geef fan van de artiesten op het hoofdpodium? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven; dansen bij Liberty Stage, meezingen met Nederlandstalige nummers op het 100% NL Meezingfeest, losgaan bij Survival of the Hardest in de Timmerfabriek of genieten van aanstormend talent bij Sena Performers Stage.

>> Bekijk hier het programma, kaartje, praktische info en wat je verder moet weten over het Bevrijdingsfestival.

BLØF

Zaterdag 13 mei, Arsenaaltheater

Een thuiswedstrijd voor de mannen van BLØF, want op zaterdag 13 mei treden ze op in het Arsenaaltheater. Op het moment van schrijven is er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar:

Slagerij van Kampen

Zaterdag 13 mei, CCXL Theater

De Eindhovense percussieband Slagerij van Kampen reist op 13 mei af naar het CCXL Theater. Kaarten kosten €29 en zijn te koop op de website van CCXL.

 

City Trail

Zondag 14 mei, start: Arsenaal

Hardlopen of wandelen door Vlissingse gebouwen als de Oostbeer, de Kazematten, het CCXL theater en veel meer. Het kan tijdens de City Trail Vlissingen. Inschrijven is niet meer mogelijk. Wil je gaan kijken? Dit is de route:

Diggy Dex

Vrijdag 19 mei, CCXL Theater

Veel mensen kennen Diggy Dex vast nog van zijn hit Slaap Lekker (Fantastig Toch), die hij samen met Eva de Roovere maakte. Anderhalf jaar geleden bestormde de rapper opnieuw de hitlijsten met het nummer Ode aan het Leven, een samenwerking met JW Roy. Op vrijdag 19 mei staat Diggy Dex in het CCXL theater. Tickets kosten €19 en zijn hier te koop.

Vlissingen Vlooit

Donderdag 25 en vrijdag 26 mei, Machinefabriek

Liefhebbers van rommelmarkten opgelet! Op Hemelvaartsdag en de dag erna is het Vlissingen Vlooit in de Machinefabriek. Op deze bijzondere vlooienmarkt vind je kramen, kleedjes en kofferbakken met tweedehands spullen. Daarnaast zijn er springkussens, je kunt tussendoor een frietje eten en de hele dag door is er muziek. Wil je zelf spullen verkopen? Dat kan! Kijk op de website van Vlissingen Vlooit voor meer info.

De Ruyter Jaarmarkt

Vrijdag 26 mei, binnenstad

Terug van weggeweest: De Ruyter Jaarmarkt. De hele binnenstad staat vol met kraampjes en er zijn verschillende optredens.

Ruyter Jaarmarkt 2013
Ruyter Jaarmarkt 2013

 

Karolingenmarkt

Zaterdag 27 mei, Oost-Souburg

De voorjaarseditie van de Karolingenmarkt in Oost-Souburg. Kraampjes, attracties en vooral veel gezelligheid in de winkelstraten van Oost-Souburg en de Karolingenburcht.

Karolingenmarkt, foto: Actief Ondernemend Souburg

 

Zeeland Beach Classics

Zaterdag en zondag 28 mei, Badstrand

Tijdens de Summer Beach Tour en Eredivisie strijden Nederlandse topteams voor het kampioenschap beachvolleybal. Daarnaast zijn er act beachtennisvelden, Beachsoccer en het NK Open Bossaball. Geen idee wat dit is? Check deze video:

Vanaf maandag 22 mei wordt het Vlissingse Badstrand omgetoverd tot een walhalla voor liefhebbers van strandsporten. Tot en met woensdag 24 mei zijn er schoolsport clinics bij Pier 7. Donderdag 25 en vrijdag 26 mei wordt het Badstrand gereedgemaakt voor de Summer Beach Tour.
Het programma komt op de website van Zeeland Beach Classics te staan.