algemeen Uit in Vlissingen

Dit is er in april in Vlissingen te doen

Wat is er in april in Vlissingen te doen? Wij hebben de evenementen voor deze maand voor je op een rij gezet.

Tim Akkerman in De Piek

Vrijdag 7 april, poppodium De Piek

Het is alweer zes jaar geleden dat Tim Akkerman besloot om Di-rect te verlaten en zich te richten op zijn solo carrière. Deze maand kwam zijn nieuwe EP uit en vrijdag 7 april start in Poppodium de Piek zijn clubtour. Solia Dragt verzorgt het voorporgramma. Kaarten kosten €8,50 in de voorverkoop en €11 aan de deur.

Ben je meer fan van blues? Dan moet je zeker een dag later in De Piek zijn. Dan treedt Dana Fuchs op.

 

Ronde van Walcheren

Woensdag 12 april 10.00 uur, Marinekazerne

Fietsliefhebbers opgelet! Op woensdag 12 april wordt de Ronde van Walcheren gereden. De tocht wordt georganiseerd door de Marinekazerne. Daar is ook de start en finish. Zo zag het er vorig jaar uit:

 

 

Ghostwalk Vlissingen

vrijdag 14 april 19.45 uur, Bellamypark

Hou jij wel van een beetje spanning? Geef je dan op voor de eerste Vlissingse ghostwalk. De griezelroute is in Middelburg een groot succes, dus dan kan Vlissingen natuurlijk niet achterblijven. Meewandelen kost €12,99. Tijdens de wandeling zul je merken dat historisch Vlissingen weer tot leven kunnen. Opgeven en betalen kan via de website van Sinister Zeeland.

Viering Vlissings Verzet

15 april, Sint Jacobskerk, Rondeel, Bellamypark

Zaterdag 15 april wordt de bevrijding van de Spaanse overheersing gevierd. De kerkdienst wordt nagespeeld, er zijn activiteiten voor kinderen en op het rondeel worden kanonnen afgeschoten.

 

Gevangentorenrace

15 april, Westerschelde

Zeven kilometer roeien met wind en over de golven van de Westerschelde. Sloeproeiteams nemen het tegen elkaar op tijdens de jaarlijkse Gevangentorenrace.

 

Paasactie

zaterdag 15 april, binnenstad

Bij een aankoop bij (een deelnemende) Vlissingse ondernemer krijg je een narcis die je bij een andere ondernemer in kunt ruilen voor een cadeautje. Leuk voor de ondernemers en leuk voor jou, want er is toch niets leuker dan een cadeautje krijgen?

 

 

Javier Guzman in CCXL

Zaterdag 15 april, CCXL 

Hij is misschien wel de bekendste cabaretier van dit moment. Maar wie is hij nu echt? Wie is die man die eerder al een oudejaarsconference gaf? In deze voorstelling draait het om voorstellen. Interesse? Bestel hier je tickets.

Paasmarkt

Zondag 16 april, boulevard

Op paaszondag is het de jaarlijkse Paasmarkt op de boulevard in Vlissingen. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je bij de verschillende kraampjes spullen kopen.

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant
Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

 

Foute Koningsnacht

woensdag 26 april 21.00 – 4.00 uur, Timmerfabriek

Het Foute Kerstfeest is al een begrip in Vlissingen. Sinds vorig jaar is er ook de Foute Koningsnacht. Het idee is simpel: kom in je foute kleding naar de Timmerfabriek en luister de hele avond en nacht naar foute muziek. Gezelligheid gegarandeerd. Zeker zijn van het feestje? Bestel je kaarten in de voorverkoop.

Zo’n fout feest in de Timmerfabriek gaat er als volgt aan toe:

 

Koningsdag

donderdag 27 april, Vlissingen

Zoals ieder jaar is er door de hele binnenstad een vrijmarkt. Tot 16.00 uur kun je spullen kopen en verkopen. Bekijk op deze kaart waar je je spullen mag verkopen:

Let op: Koningsdag wordt dit jaar niet in Paauwenburg gevierd, vanwege een tekort aan vrijwilligers. Houd in de loop van deze maand deze website in de gaten voor het volledige programma.

Groove to Chill

donderdag 27 april, Timmerfabriek

House en techno in de Timmerfabriek. Jaarlijks is de entree van Groove to Chill op Koningsdag gratis. Om 17.00 uur gaan de deuren open. Het feestje duurt tot 23.00 uur.

Hallo Venray

zaterdag 29 april, De Piek

Op 22 april komt het nieuwe album van Hallo Venray uit en een week later laten ze je dat graag horen in De Piek. Kaarten aan deur kosten €11,-. In de voorverkoop is het iets goedkoper: €8,50

 

Koopzondag

Zondag 30 april

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in Vlissingen. Dat is deze maand op zondag 30 april. Een mooi moment om te shoppen bij Vlissingse ondernemers. En na het shoppen kun je natuurlijk genieten van een bakje koffie met gebak of een pilsje of een goed glas wijn.

 

In #Voorstelvrijdag stellen we iedere week een andere ondernemer voor. Vandaag: Tilly Rose. ‘’Drie jaar geleden zat ik op het terras bij het Sint Jacobscafé toen ik dit pand te huur zag staan. Ik dacht gelijk: dat is van mij! Een paar maanden later had ik de sleutel.’’ Volgende week donderdag viert Michelle haar 3-jarig -Tilly Rose- jubileum. ‘’Het leuke aan een eigen zaak hebben, vind ik de vrijheid die je hebt. Begin volgend jaar veranderen we bijvoorbeeld de kaart weer. Ook de taartjes wisselen vaak, maar de worteltaart blijft favoriet dus die blijven we zeker maken.” ”Ik ben vroeger kok geweest en ik houd gewoon echt van eten. Veel mensen weten misschien niet dat we ook tosti’s en wraps verkopen naast onze taartjes. Er komen hier allerlei mensen, jong en oud en ook veel toeristen. We zien vaak dezelfde Belgen of Duitsers elk jaar terugkomen. Een mooier compliment kun je niet krijgen vind ik!’’ ‘Kon je de huur niet betalen in Middelburg?’ vroeg een klant toen ik drie jaar geleden begon. Maar ik ben niet voor niets in V#lissingen een zaak begonnen. Ik houd van Vlissingen en merk echt dat het opleeft, zeker de Oude Markt en de St. Jacobsstraat.’’ Zin in een high-tea of gewoon lekkere trek? Ga eens langs bij Tilly Rose! En nog een nieuwtje: vanaf begin volgend jaar gaan ze ook broodjes bezorgen voor bedrijven en grote groepen.

Een bericht gedeeld door Hart van Vlissingen (@hartvanvlissingen) op

Heb je aanvullingen op dit overzicht? Laat het ons via Facebook weten.

Volg de Vlissingse evenementen ook op onze Facebookpagina. Op Instagram laten we je graag de mooiste Vlissingse foto’s zien.