Winkels in Vlissingen

Het Scherminkeltje verkoopt woonspullen die net even iets anders zijn

Een woonwinkeltje waar je ook terecht kunt voor een pedicure. Aparte combi? Nee hoor! In de Scherminkelstraat vind je het Scherminkeltje. 

Renate en William van het Scherminkeltje
Renate en William van het Scherminkeltje

Doordeweeks ben ik hier pedicure en elke zaterdag gooien we de deuren open voor het Scherminkeltje.

“Dit winkeltje met woonspullen is al lange tijd een droom van mij. Doordeweeks ben ik hier pedicure en elke zaterdag gooien we nu de deuren open voor Het Scherminkeltje en zetten we de accessoires en woonspullen buiten”, vertelt Renate enthousiast.
Wat helemaal makkelijk is: haar vriend William is timmerman van beroep en maakt de houten buitentafels die ze verkopen. Deze kunnen op maat worden besteld. ‘Omdat ik ze zelf maak, zijn het leuke prijsjes. Dat scheelt toch behoorlijk. Naast mijn huidige timmerwerk ben ik hier meer gaan werken om tafels te maken voor de winkel, maar dat vind ik alleen maar leuk. We houden er beide van lekker bezig te zijn.’

Het Scherminkeltje in Vlissingen

Alles net iets aparter bij het Scherminkeltje

Ook de zoon van Renate (Glenn Ederveen) is creatief en maakt brood- en tapasplanken die ze in de winkel verkopen. Ook deze zijn te bestellen in allerlei soorten en maten. ‘We willen producten verkopen die je niet overal ziet en net iets aparter zijn, vertelt Renate. Zo verkopen we ook blote boeren en boerinnen, gemaakt door Yvonne de Wolf. Die zijn nu al populair en zo schattig!’

Het Scherminkeltje in Vlissingen

Het Scherminkeltje elke zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. Doordeweeks runt Renate hier Voetzorg Vlissingen. Online rondkijken? Bekijk de webshop.