Eten en drinken in Vlissingen

Sintjacobscafé: koffie, taartjes, exclusieve wijnen en lunch

Het Sintjacobscafé, wie kent het niet? Je vindt het al meer dan tien jaar op de Oude Markt. Het café heeft veel koffiespecialiteiten en meer dan honderd soorten thee. Bovendien kun je er ook terecht voor lunch, proeverijen, kaasfondue en wijn.

Koen en Anne-Bouk van het Sintjacobscafé in Vlissingen
Koen en Anne-Bouk van het Sintjacobscafé in Vlissingen

 

Sommige wijnen vind je nergens anders in Nederland

Koen is sinds kort wijnimporteur. ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn en langzaam maar zeker is dat een belangrijker onderdeel van het café geworden. Sommige wijnen vind je nergens anders in Nederland’, vertelt hij trots. ‘De wijnen die wij verkopen zijn in ieder geval biologisch. Steeds vaker schenken we natuurwijn.’

Sintjacobscafé
Sintjacobscafé

Stempelpunt Santiago de Compostela

Anne-Bouk kwam er in 2009 als mede-eigenaar bij en houdt zich vooral met het eten bezig. ‘Wij vinden kwaliteit heel belangrijk. Zo rijden we bijvoorbeeld zelf naar Oostkapelle om de beste kaas in te kopen.’ Je moet niet vreemd opkijken als je iemand met wandelschoenen en een grote rugzak tegenkomt in het café. Je kunt hier namelijk een stempel halen voor de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

 

Hoewel het assortiment van het Sintjacobscafé steeds verder uitbreidt, veranderen sommige dingen nooit. ‘Van begin af aan bakken wij al onze taarten zelf. De kersenmonchou, chocoladetaart en appeltaart blijven ongekend populair. Soms wordt een stuk appeltaart XL zelfs van tevoren gereserveerd!’, vertellen Koen en Anne-Bouk lachend.