algemeen Evenementen

Genoeg redenen om uit te kijken naar Festival Onderstroom

We hebben er even op moeten wachten. Maar het geduld wordt beloond: Festival Onderstroom staat weer voor de deur van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli! Het is door corona nog niet helemaal als vanouds, maar toch is het festival iets om naar uit te kijken. We lichten een aantal voorstellingen uit.

Weg van de Willem Ruys

Het festival staat vooral in het teken van Vlissingen. Producties zijn speciaal voor Vlissingen gemaakt. Ervaren en jonge theatermakers zijn gevraagd om een voorstelling te maken.

Weg van de Willem Ruys

75 jaar geleden gleed de Willem Ruys van de Scheldehelling. Mooi om daar eens bij stil te staan. Of nou ja, stilstaan… het theatergezelschap Prins te Paard maakte een audio-cruise over het legendarische schip De Willem Ruys. Als publiek loop je een route over het terrein van de voormalige Scheldewerf onderweg hoor je een theatraal
hoorspel. Onderweg hoor je hoe het aan boord van het schip moet zijn geweest en je leert mensen kennen voor wie het legendarische schip belangrijk is geweest.

Home is where the Scheldestraat is

Bijna iedere Vlissinger komt geregeld in de Scheldestraat, een van de meest levendige straten in de stad. Drie jonge theatermakers (Giovanni Brand, Beaudil Elzenga en Lynn Schutter) gingen er op verkenningstocht. De verhalen die zij hoorden, beleef je in hun voorstelling Home is where the Scheldestraat is. Een intense visuele verkenningstocht door de straat waar verleden, heden, toekomst en talloze culturen door elkaar heen lopen.

Meer voorstellingen

Tijdens Onderstroom zijn er meer voorstellingen te zien, zoals een muziektheatervoorstelling van BOT in de Machinefabriek. Bij de nieuwe Dokbrug wordt een straattheater Bonanza georganiseerd, met ook een kindervariant: Kinder Bonanza. Neo-fanfare 9×13 brengt de muziekvoorstelling Halt, en Sta stil’ aan de Jan Weugkade.

En als je toch naar Festival Onderstroom gaat, kun je ook nog met je auto in de achtbaan. Gratis en voor niets!

Voor alle voorstellingen moeten vooraf kaartjes gekocht worden. Meer informatie over alle voorstellingen en kaartverkoop op festivalonderstroom.nl.