Eten en drinken in Vlissingen Winkels in Vlissingen

Online winkelstraat: zo steunen we winkeliers in Vlissingen tijdens de coronacrisis

Ondernemers in heel Nederland zien bezoeken teruglopen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Toeristen wordt geadviseerd niet meer naar Zeeland te komen en het kabinet vraagt mensen zoveel mogelijk thuis te blijven. Daardoor lopen is het rustiger in de Vlissingse binnenstad.

Daarom introduceren wij de online winkelstraat. Zodat je vanaf de bank toch aankopen kunt doen in Vlissingen. Ons online rondje door de stad begint in de Walstraat en loopt via de Lange Zelke naar de Oude Markt, de Sint Jacobsstraat en weer terug in de Walstraat.

Voor de duidelijkheid: in dit overzicht zijn dus alleen de winkels en restaurants opgenomen waarbij je vanuit huis aankopen kunt doen en niet naar de stad hoeft te gaan, dankzij de bezorgservice van het bedrijf.

Foto Verschoore

Een nieuwe camera nodig? Of spullen voor je camera? Of misschien een nieuwe televisie? Neem dan eens een kijkje in de webwinkel van Foto Verschoore. Via de mobiele app van Verschoore kun je foto’s af laten drukken. Die worden thuisbezorgd.

Gigi Moda

Kledingzaak Gigi Moda in de Walstraat bezorgt aan huis. Heb je iets gezien? Het handigst is om dan contact op te nemen via de Facebookpagina van de winkel.

Bruna

Bruna in de Walstraat biedt de mogelijkheid om telefonisch een boek te bestellen. Je kunt er dan voor kiezen het boek thuis te laten bezorgen.

Manhattan

Zeven dagen in de week, 24 uur per dag is de webshop van Manhattan geopend. Je kleding bestel je online via de webshop en wordt thuisbezorgd.

Delifrance

Zin in een broodje van Delifrance in de Walstraat? Met een paar muisklikken wordt het bij je thuisbezorgd.

Keurslagerij Gillissen

Op de website van keurslagerij Gillissen vind je belegde broodjes, soep, snacks, schotels en natuurlijk vlees. Bestel je voor 13.00 uur, dan heb je het de volgende dag in huis.

Ongelooflijk Lekker

Kaas- en notenboer Henk van Noort van Ongelooflijk Lekker in de Walstraat bezorgt zijn producten aan huis. Bestellingen kunnen telefonisch doorgegeven worden.

Omoda

Tijd voor nieuwe schoenen? Op omoda.nl zie je de hele collectie en kun je jouw favoriete schoenen direct bestellen.

Jeans Inn

Nieuwe kleren nodig? Op de webshop van Jeans Inn bekijk je de collectie en kun je een bestelling plaatsen.

Bakker Piet Daane

Bij bakker Piet Daane in de Walstraat kun je via WhatsApp bestellen en je bolussen, eierkoeken, broden en andere producten thuis laten bezorgen. Bestellen kan ook via de website van de bakker.

OP&TOP ZIJ

Ben je als vrouw toe aan wat leuke, nieuwe kleren? Carla van OP&TOP ZIJ in de Lange Zelke laat weten dat ze met alle liefde kleren komt brengen of opstuurt.

Mooi Parfumerie

Parfum, make up of iets van Rituals nodig? Dat bestel je vanuit je luie stoel bij Mooi Parfumerie in de Lange Zelke. Dat kan op deze manieren:

Smokeless Nederland

Een e-sigaret of spullen voor een e-sigaret bestel je net zo online via: smokelessnederland.nl.

Boekhandel ’t Spui

Bij boekhandel ’t Spui op de Oude Markt staat de bezorgfiets al klaar. Een bestelling plaatsen kan via de website van ’t Spui, maar bellen of mailen kan ook.

Sint Jacobscafé

Een bakje koffie of een wijntje bij Sint Jacobs zit er helaas even niet in. Maar in het weekend kun je thuis wel genieten van een high-wine met lekkere hapjes. Kijk op de Facebookpagina van Sint Jacobscafé om te kijken op welke dagen er nog high-wine beschikbaar is. Ook taartjes en thee worden bezorgd.

Tilly Rose

Zin in een high tea? Tilly Rose op de Oude Markt bezorgt de spullen gewoon aan huis. Het handigst is om via Facebook of Instagram contact op te nemen.

Skids

De kinderkleding van Skids shop je ook gewoon online. Bezoek de webshop van Skids en je kleren worden thuis afgeleverd.

Mrs. Marcos

Damesmodezaak Mrs. Marcos is de meeste dagen dicht (al gaat sommige zaterdagen de deur weer open, net zoals ’t Pothuys), maar de webshop blijft 24/7 open. Die vind je op mrsmarcos.nl. Bellen mag ook naar onderstaand nummer.

Ray’s Boutique

Ray’s Boutique in de Sint Jacobsstraat heeft geen webshop. Normaal gesproken geen probleem natuurlijk, want dan bezoek je de winkel. Nu is de situatie iets anders. Maar…heb je een leuk product gezien, bijvoorbeeld op de Facebookpagina van Ray’s Boutique, dan kun je contact opnemen via xraystreetfashion@gmail.com.

Bella Cucina

Haal Italië in huis en laat de broodjes en of maaltijden van La Bella Cucina thuisbezorgen. Bestellen kan op de website van La Bella Cucina.

Patachou Mode

Patachou Mode in de Walstraat heeft geen webshop, maar gelukkig kun je wel bestellen via WhatsApp. Op patachoumode.nl kun je wel de collectie bekijken.

Sportpoint de Bie

Sportkleding- en accessoires van Sportpoint de Bie in de Walstraat shop je ook gewoon online via de webwinkel.

Belissimo

Iets nodig van Belissimo in de Walstraat? Het wordt met alle liefde opgestuurd. Stuur bijvoorbeeld een berichtje naar de Facebookpagina van Belissimo.

’t Pothuys

Kom je graag bij ’t Pothuys in de Walstraat? In deze tijd kun je wat je online ziet ook telefonisch bestellen, via mail of via social media.

Repair Direct

Telefoon, computer of andere elektrische apparatuur stuk? Dan kun je bij Repair Direct in de Walstraat terecht. Toestellen worden gratis opgehaald en dezelfde dag weer gerepareerd teruggebracht. Meer informatie en uitleg vind je op de website van Repair Direct.

The Glitch

Thuis aan het werk? Dan kan computerapparatuur zoals een tweede scherm handig zijn. The Glitch in de Walstraat staat voor je klaar. Op deze manieren neem je contact op.

Inmiddels

Winkel Inmiddels zat nog maar net in Vlissingen en sloot al vrij snel de deuren vanwege het coronavirus. Tot de winkel weer opengaat, kun je in ieder geval spullen online kopen.

TOF Conceptstore

Heb je iets leuks bij TOF Conceptstore in de Walstraat voorbij zien komen? Neem contact op, de winkel bezorgt gratis in Vlissingen, Oost-Souburg en Middelburg.

 

Restaurants

In dit overzicht hebben we vooral de winkels en restaurants genoemd die je voornamelijk in de winkelstraten van Vlissingen vindt.

Maar je kunt natuurlijk op meer plekken in Vlissingen eten en drinken bestellen. Kijk eens op Thuisbezorgd.nl of op het nieuwe platform zeelandeet.nl voor restaurants in Vlissingen. Vaak kun je ook op de website van het restaurant bestellen, dan houdt de ondernemer er meer aan over.

Overigens zijn er nu ook restaurants die niet op Thuisbezorgd.nl staan, maar wel (tijdelijk) bezorgen. Restaurant Soif bezorgt op vrijdag, zaterdag en zondag verschillende menu’s en ook bij 1618 op het Bellamypark kun je bestellen. Bij Bistrobar ’t Vleeschventje en The Ballroom geef je je bestelling door via WhatsApp en het wordt thuisbezorgd. Het nieuwe restaurant Ikigai & Bites in de Spuistraat levert sushi thuis af en ook bij Visamy kun je een bestelling doorgeven via de website, je kunt er dan voor kiezen het thuis te laten bezorgen. Ook Gries restaurant Poseidon op de Zeilmarkt heeft besloten bestellingen te bezorgen. Op de Facebookpagina van het restaurant zie je wanneer dat kan.

We hebben geprobeerd zo volledig mogelijk zijn. Heb je aanvullingen, laat het ons dan weten, bijvoorbeeld via een bericht op Facebook. Omdat het RIVM adviseert zoveel mogelijk thuis te blijven, hebben we alleen de winkels en restaurants genoemd waar je online een bestelling kunt plaatsen en niet hoeft af te halen.