algemeen

Deze foto’s laten je zien waarom je op een stormachtige dag in Vlissingen moet zijn

Je kent het wel, we zitten midden in december, je wordt wakker op zaterdag en trekt het rolgordijn van je slaapkamerraam omhoog. Wat je buiten ziet, is niet iets om vrolijk van te worden: donkere wolken, harde wind en regen. Toch moet je met dit weer blij zijn om in Vlissingen te zijn. Kijk maar eens naar deze foto’s die op Instagram zijn geplaatst met #hartvanvlissingen.Voeten droog?

Voeten droog?

Laten we maar meteen beginnen met een van de hotspots van Vlissingen tijdens stormachtig weer: de Kazematten. Eens in de zoveel tijd, bij hoogwater en storm, spoelt het tunneltje onder Michiel de Ruyter helemaal vol. En als het water niet al te hoog is, maar het wel hard waait, kun je er prachtige foto’s schieten. Als je het slim aanpakt, hou je er een droog pak aan over, dat is ook deze fotograaf gelukt.

Dit bericht bekijken op Instagram

#vlissingen #fanvanzeeland #ondermichiel #splash #waves #wind #westerschelde #lfl #fff #poortje #hartvanvlissingen

Een bericht gedeeld door Marianne (@mloijens67) op

Zelfde plek, ander moment. Deze fotograaf klikte op zijn camera toen er net een loodsboot voorbij kwam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Mooi plaatje #vlissingen #loodswezen #kazematten #hartvanvlissingen #mooivlissingen #vvvzeeland #pzcfoto #omroepzeeland #fotoric

Een bericht gedeeld door ** (@fotoric.nl) op

Nog eens dezelfde plek en weer een ander moment. Als je iets verder doorloopt kijk je uit over het Roeiershoofd, waar je bij hoogwater niet over kunt lopen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

. KAZEMATTEN On a stormy day in Flushing Hipstamatic | Wonder | Blanko C16 . . . . . . .

Een bericht gedeeld door мι¢нєℓ яσυω (@michelrouw) op

Overigens houdt niet iedereen het droog in het tunneltje.

 

Uitgekeken bij de Kazematten? Dan kun je boven de tunnel, bij het standbeeld van Michiel de Ruyter verder genieten van het ruige weer en de golven op de Westerschelde.

Na iedere storm kom ‘m tegen en het blijft fantastisch: golven die tot aan de Oranjemolen reiken.

 

 

En als de storm weer is gaan liggen, is het natuurlijk ook weer de moeite waard om naar buiten te gaan of even uit het raam te kijken.

 

Dank aan alle fotografen voor het taggen van #hartvanvlissingen op Instagram! Ook een mooie Vlissingse foto? Gebruik de hashtag en wie weet delen wij jouw foto!