algemeen Evenementen

Vlissingen Wonderstad! Dit zijn de evenementen in december

Ho ho ho! Houten huisjes voor restaurants, een dikke tent op het Bellamypark en een hoop evenementen. Alles wat er deze maand in Vlissingen te doen is, hebben we voor je op een rij gezet.

Bluesroute

Vrijdag 13 december, verschillende café’s

Bluesliefhebber?! Dan moet je op vrijdag de dertiende editie zeker bij de Bluesroute in Vlissingen zijn. In de voorverkoop kosten kaarten een tientje per stuk, op de avond zelf bij de deelnemende café’s €13.

Ondernemersborrel

Vrijdag 13 december, warme wintertent Bellamypark

Ondernemers sluiten onder het genot van een hapje en drankje het jaar af op vrijdag 13 december in de warme wintertent. Maar natuurlijk wordt ook vooruitgekeken. Toegang is gratis voor ondernemers op Walcheren.

Kerst event Vlissingen

Zaterdag 14 december, binnenstad

Een modeshow in winterse sferen. Op zaterdag 14 december laten verschillende Vlissingse ondernemers hun collectie zien in een modeshow in de Lange Zelke. Er zijn verschillende kraampjes. Mocht het koud zijn, dan kun je je warm houden met glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep.

Hollandse avond

Zaterdag 14 december, warme wintertent Bellamypark

Dat wordt een ouderwets gezellige avond. Alleen maar Hollandse hits in de Warme Wintertent op het Bellamypark. Lekker meezingen, hossen en feesten op de allerbeste Hollandse hits. Zingende makelaar Alwin en Michael Lanzo zijn van de partij. Toegang is gratis.

Korendag

Zondag 15 december, warme wintertent Bellamypark

Schraap je keel en kom zondag 15 december lekker zingen tijdens de Winter Wonderland Korendag. Zangkoren komen van 13.00 tot 18.00 uur verschillende keren de warme wintertent opzoeken. Toegang is gratis.

Bingo met de Veerkampjes

Woensdag 18 december, warme wintertent Bellamypark

Hou je van Bingo? Hou je van glamour? Kom dan op woensdag 18 december naar de tent op het Bellamypark. Waarom? Omdat Ton en Hanny Veerkamp er ook zijn. De tent opent om 19.00 uur, om 20.00 uur start de bingo. Toegang is € 37,50 den daar krijg je een bingokaart, stift, welkomstdrankje, hapje en live muziek voor en hopelijk een mooie prijs.

Updates vind je in het Facebookevenement van de Glamour Bingo.

Jingle Bells Sing Along

Zaterdag 21 december, warme wintertent Bellamypark

Heerlijk meeblèren met allerlei liedjes, dat kan op zaterdag 21 december in de tent op het Bellamypark. Je zou het kunnen zien als het winterse broertje van Vlissingen Zingt. Tickets kosten 12,50 euro in de voorverkoop (incl. servicekosten) en € 15,00 aan de deur.

Rockin’ X-Mas

Zaterdag 21 december, De Piek

Niet meezingen, maar ouderwets rocken? Dan moet je op zaterdag 21 december in de Piek zijn bij Rockin’ X-Mas, met o.a. een Chuck Berry Tribute (Earl Jackson -UK ), het CC-Jerome Trio en Dax Hovius. Tickets kosten 10 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Ray’s Boutique in de Sint Jacobsstraat.

Twinkel twinkel kleine ster

Zondag 22 december, CCXL

In de donkere dagen rond Kerstmis zingt Ageeth de mooiste Nederlandse en Engelstalige kerstliedjes zoals: Stille nacht, Jingle bells, en Twinkel, twinkel ,kleine ster. Als Ageeth de enorme kerstboom versiert die op het podium staat, verschijnt er plots een ster boven in de lucht. Langzaam komt hij dichterbij . “Wat wil je zeggen, kleine ster?” De voorstelling is om 15.00 uur te zien in het CCXL Theater. Een kaartje kost 13 euro.

Zeeuws kampioenschap pubquiz

Zondag 22 december, warme wintertent Bellamypark

Hou je wel van een pubquiz op z’n tijd? Dan moet je op zondagmiddag 22 december een kijkje nemen in de tent op het Bellamypark dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een groot café voor het Zeeuws kampioenschap pubquiz. Entree is 15 euro per team en tickets kunnen online besteld worden. Aanvang: 13.30 uur.

Koopzondag

Zondag 22 december, binnenstad

Je kent het wel, een paar dagen vóór kerst kom je erachter dat je een cadeautje vergeten bent. Geen nood: verschillende ondernemers staan op zondag 22 december gewoon voor je klaar.

Foute kerstfeest

Dinsdag 24 december, Lasloods

Begin Kerst goed fout tijdens het Foute Kerstfeest. Inmiddels niet meer weg te denken uit Vlissingen. Alle foute nummers komen voorbij. Natuurlijk is het nog leuker als je verkleed komt. Het feest duurt van 21.00 tot 4.00 uur, een kaartje kost in de voorverkoop zo’n 18 euro. Aan te raden is om je kaartje in de voorverkoop aan te schaffen. Alle voorgaande edities waren uitverkocht.

90’s Xmas party

Dinsdag 24 december, warme wintertent Bellamypark

Nog een Vlissings feestje op kerstavond! In de tent op het Bellamypark wordt een 90’s feestje gegeven, met live muziek. Tickets kosten in de voorverkoop € 10,00 en aan de deur €12,50.

Kindertheatermiddag

Vrijdag 27 december, warme wintertent Bellamypark

Vrijdag 27 december wordt de wintertent voor even een theater. Er staan twee voorstellingen op het programma: om 11.00 uur is Nijntje op de fiets te zien, om 14.00 uur De vriendelijke draak. Een ticket voor een voorstelling kost 7,50 euro.

Op 28 december organiseert de Lions Club een feest onder de naam Vlissingen sluit 2019 af. Met een dj, foodtrucks en wijnproeverij belooft het een gezellige avond te worden. Een kaartje kost 17,50 in de voorverkoop en kun je online kopen.

Sneeuwbal

Vrijdag 27 – maandag 30 december, Cafe ’t Archief

Ook niet meer weg te denken uit Vlissingen: het Sneeuwbal. Tussen Kerst en oud en nieuw zijn er verschillende optredens bij café ‘t Archief op de Oude Markt. Sneeuwbal begint op donderdag 27 december optredens van Woodworks en The Juke Joints een dag later spelen Golden Lizzy en ROLR.
Op zondag 29 december staat een optreden van Sixties Revolution op het programma en het Sneeuwbal wordt afgesloten met een vinylbeurs op maandag 30 december.

Koopzondag

Zondag 29 december, binnenstad

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag. Snel nog even wat inkopen doen voor bijvoorbeeld oud en nieuw? Dat kan op zondag 29 december.