Evenementen

Film by the Sea, De Vaart van Vlissingen en Strandcross: dit zijn de evenementen in september en oktober

De laatste maand van de zomer is begonnen. Natuurlijk is er in de nazomer en het begin van de herfst ook genoeg te doen in Vlissingen. We hebben de evenementen in september en oktober voor je op een rij gezet.

Film by the Sea

Vrijdag 13 – zondag 22 september, CineCity

Hét Zeeuwse filmfestival start dit jaar op vrijdag 13 september met het openingsgala en de vertoning van de film La belle époque. Zoals altijd wordt er in het programma-onderdeel Zeeuws Licht een aantal films uit Zeeland vertoond. Wij zijn vooral benieuwd naar De Vergeten Slag. Een documentaire over De Slag om de Schelde, waarbij een groot deel van Vlissingen verwoest werd. Ook leuk: op zondag 15 september wordt in een openluchtbioscoop bij Pier 7 de film Jaws vertoond. Toegang is gratis, wil je de film vanuit een ligbed bekijken, dan moet je die reserveren. Het volledige programma van Film by the Sea vind je op de website van het festival.

Trailer openingsfilm:

 

Eten in de Timmerfabriek

Timmerfabriek, tot en met 15 september

Voor het vijfde jaar op rij openen chef Michel Louws en gastvrouw Marianne van Ombergen hun zomerrestaurant in de Timmerfabriek die van 28 juni tot en met 15 september is omgetoverd tot culinaire hotspot. Michel Louws bereidt vooral gerechten met lokale ingrediënten. Van tevoren weet je niet wat je krijgt. Voor 49,50 euro krijg je per tafel 12 verschillende gerechten om te delen. Een culinair feestje! Reserveren kan op de website van de Timmerfabriek.

Beach Cleanup Day

Zaterdag 21 september, Vlissingse stranden

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day 2019, het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfvuil! Ook de Vlissingse stranden haken aan. Susan van der Baan, ‘Doe mee, verlos de zee’ en Pier 7 namen het initiatief om op deze dag troep van de Vlissingse stranden te halen. Vanaf 14.00 uur kunnen deelnemers verzamelen bij Pier 7. De Zonnetrein brengt de opruimers gratis naar Westduin. Vanaf daar loopt iedereen weer terug naar het strandpaviljoen op het Badstrand. Meer informatie in het Facebookevenement van Pier 7.

Foto via Pier7

Whisky by the Sea

Zaterdag 21 september, Arsenaaltheater

Hoe kun je de start van de herfst lekker inluiden? Juist, met een goed glas whisky. Op zaterdag 21 september is de jaarlijkse whisky-proeverij Whisky by the Sea in het Arsenaaltheater. De middagsessie is van 13.30 tot 17.00 uur, de avondsessie van 19.00 tot 22.30 uur. Een kaartje kost 35 euro in de voorverkoop, 39,50 euro aan de deur. Meer informatie op de website van Whisky by the Sea.

Whisky by the Sea
Foto: Facebook Whisky by the Sea.

De Vaart van Vlissingen

Zondag 22 september, Boulevard Evertsen

Voor het tweede jaar op rij wordt in en rond Vlissingen het hardloop- en wandelevenement De Vaart van Vlissingen georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden (5, 10, 16 en 21 km).  Wandelaars kunnen naast die afstanden ook kiezen voor een afstand van 31 kilometer. Voor kinderen is er een hardloopwedstrijd van 1,5 kilometer. Inschrijven kan op de website van de Vaart van Vlissingen, maar let op: vol is vol!

 

The Freeborn Brothers

Vrijdag 11 oktober, De Piek

Zin in een concert? Op vrijdag 11 oktober staan The Freeborn Brothers uit Polen op het programma in De Piek. Op de website belooft het poppodium een aanstekelijke mix van gipsy, hobo en klezmer.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Zondag 13 oktober, CCXL Theater

Iedereen heeft het boek weleens gezien, gelezen of voorgelezen: ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Goed nieuws voor de jonge en oude fans: er is nu ook een theatervoorstelling. Om 11.00 en 14.00 uur in het CCXL Theater. Tickets kosten 13 euro.

Zeeuwse luchtvaartdagen

Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober, Lasloods

De Zeeuwse Luchtvaartdagen worden dit jaar in Vlissingen gehouden. Organisator Wings to Victory meldt dat het evenement dit jaar deels in het teken staat van 75 jaar Slag om de Schelde. De luchtvaartdagen zijn in en rond de Lasloods met echte vliegtuigen, helikoptervluchten, modelvliegtuigen, legervoertuigen, tentoonstellingen simulators en meer.

Strandcross

Zondag 20 oktober, Badstrand

Op zondag 20 oktober wordt alweer de 34ste editie van de Vlissingse strandcross georganiseerd. Vanaf 11.30 uur kunnen liefhebbers vanaf de boulevard wedstrijden in verschillende categorieën bekijken. Meer informatie op strandcross.nl.

Strandcross in 2017
Strandcross op het Badstrand, foto: Ad Walrave

 

The Queen Experience: Joseph Clark & The Music of Queen

Donderdag 31 oktober, CCXL Theater

De van oorsprong Amerikaanse zanger Joseph Clark brengt samen met zijn band ‘The Music of Queen’ een ode aan Queen op donderdag 31 oktober in het CCXL Theater. De show duurt ruim twee uur en het CCXL Theater belooft dat de show de sfeer oproept van Queen-concerten van ooit.

 

Koopzondag

Zondag 29 september en zondag 27 oktober binnenstad

De laatste zondag van de maand is het koopzondag! In september is dat de 26ste, een maand later op 27 oktober..