Evenementen

Vlissingen Zingt, Festival DÆR en Visserijdagen: dit zijn de evenementen in augustus

Een nieuwe maand en dus een nieuw evenementenoverzicht. Altijd handig, want er is weer genoeg te doen in augustus. Wat dacht je van de Nachtmarkt, Festival DÆR en de Visserijdagen?

Nachtmarkt

Vrijdag 2 augustus, boulevard

De langste nachtmarkt van Nederland vind je gewoon in Vlissingen. Op vrijdag 2 augustus moet je op de boulevard zijn voor allerlei koopjes, eten en drinken. Rond 00.30 uur wordt er vuurwerk afgestoken vanaf de Westerschelde.

Nachtmarkt in 2018

Vlissingen Zingt

Zaterdag 3 augustus, 19.30 uur Bellamypark

Schraap die kelen en smeer de stembanden. Zaterdag 3 augustus is het weer tijd voor Vlissingen Zingt: het grootste meezingfeest van de stad. Het feest begint om 19.30 uur op het Bellamypark. En na afloop kun je natuurlijk gezellig naar een afterparty in een Vlissings café aan de haven. Benieuwd welke nummers je kunt verwachten? De organisatie heeft alle liedjes die voorbij komen in een afspeellijst op YouTube verzameld. Zo kun je alvast oefenen!

 

Festival DÆR

Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus, achter het Baskenburgplein

Thuiskomen maar dan ergens anders, namelijk dær. Dat is de slogan van Festival DÆR dat sinds vorig jaar in Vlissingen wordt gehouden. Het festival doet er alles aan om het gezellig te maken met live muziek, hangmatten en ‘outdoor woonkamers’. Dit jaar staan artiesten als Convoi Exceptional, La Jungle en Trikosis op het programma. Een combi ticket kost 22,50 euro in de voorverkoop. Alle praktische informatie vind je op de website van Festival DÆR.

Festival DÆR in 2018. Foto: Lisette van Peenen.

 

Elvis memorial day

Vrijdag 16 augustus, 15.30 uur café ’t Archief

Op vrijdag 16 augustus is het 42 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Om daar bij stil te staan, wordt The King Of Rock ’n Roll geëerd bij cafe ’t Archief op de Kleine Markt. Op het terras komt een podium en verschillende muzikanten spelen nummers van Elvis. De memorial day begint om 15.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Afbeelding: café ’t Archief

Visserijdagen

Vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus, Nieuwendijk, Ruyterplein en Bellamypark

Het gezellige Visserijweekend begint vrijdagavond om 17.00 uur met live muziek. Op zowel vrijdag als zaterdagavond bieden de restaurants in de omgeving speciale visgerechten aan voor aantrekkelijke prijzen. Op zaterdag kun je vanaf 10 uur de markt bezoeken met oude ambachten, demonstraties van oude technieken zoals zeil maken. Er treden op zaterdag ook allerlei koren op zoals het Scheldeloodsenkoor, het Koor van Tante Door en en de Zilvermeeuwen.  In de haven liggen allerlei schepen die je kunt bezoeken en je kunt mee voor een rondvaart. Volg het Facebookevenement van de Visserijdagen voor de laatste informatie.

Oude Visserijdagen in Vlissingen, foto: Hanneke van der Warf

 

Eten in de Timmerfabriek

Timmerfabriek, tot en met 15 september

Voor het vijfde jaar op rij openen chef Michel Louws en gastvrouw Marianne van Ombergen hun zomerrestaurant in de Timmerfabriek die van 28 juni tot en met 15 september is omgetoverd tot culinaire hotspot. Michel Louws bereidt vooral gerechten met lokale ingrediënten. Van tevoren weet je niet wat je krijgt. Voor 49,50 euro krijg je per tafel 12 verschillende gerechten om te delen. Een culinair feestje! Reserveren kan op de website van de Timmerfabriek.

Iedere zondag winkels open

augustus

Vlissingers en toeristen kunnen deze zomer iedere zondagmiddag winkelen in de stad. Verschillende, lokale ondernemers openen namelijk alle zondagen in juli en augustus de deuren. Tijdens de Summer Sundays willen de winkeliers van elke zondag een feest maken met kunst, muziek, eten en drinken. Welke winkels er precies open gaan op zondag, is niet bekend. Op de reguliere koopzondag, 25 augustus, gaat het grootste deel van de winkels open.