uitgaan

Waarom Festival Onderstroom dit jaar één groot feest wordt waar jij bij moet zijn

Festival Onderstroom komt er weer aan! Van vrijdag 5 juli tot en met 7 juli staat Vlissingen bol van optredens, straattheater, kunst en veel meer. Twijfel je nog of je naar het festival gaat? In dit artikel laten we je zien waarom Vlissingen dit weekend the place to be is.

Kom in de stemming

Meer dan honderd voorstellingen, theater op straat, muziek aan zee. Met een video van veertig seconden weet de organisatie ons al prima in de stemming te brengen.

 

Festivalhart Bellamypark

Net als vorig jaar bevindt het festivalhart zich op het Bellamypark. En wat zorgde dat voor een mooi plaatje met foodtrucks, bomen, tafels en banken. Wat ons betreft blijft dat het hele jaar zo, maar dat is dan weer een beetje lastig 🙂

Wat. Een. Line-up!

Wij worden al helemaal wild als we alleen nog maar de namen van enkele artiesten zien die naar Onderstroom komen. De Amsterdam Klezmer Band bijvoorbeeld. Speelde Lowlands plat en zelfs op het Sziget Festival in Budapest ging iedereen los. Op vrijdag 5 juli komen ze gewoon naar Vlissingen.

Een dag later kun je gewoon weer je dansschoenen aantrekken voor Antwerp Gipsy-Ska Orchestra. Ook die band stond op festivals als de Zwarte Cross, Lowlands en Sziget. Op zondag 7 juli zorgt de Kift voor fanfare en punk.

Uiteraard komen er nog veel meer fijne bandjes naar Vlissingen, zoals Calkoen, Piepschuim, Son de Aquí en Ragmob. Het volledige programma vind je op de website van Onderstroom.

 

Straattheater

Wie Onderstroom zegt, zegt straattheater. Tijdens het weekend kun je overal in de stad getuige zijn van de mooiste en leukste acts uit landen als Spanje, Italië en zelfs Argentinië. Wie weet zie je op zaterdag of zondag deze loser op het Bellamypark.

Koude kermis

Vanaf vrijdag 12 juli is het kermis op het Bellamypark, maar tijdens Onderstroom krijgen we alvast een voorproefje. Of nou ja, misschien kom je wel van een koude kermis thuis. Je zorgt zelf voor de muziek door aan een hendel te draaien, in een autotocht waan je je misschien wel in een stad hier ver vandaan en uiteraard kun je zelf een gokje wagen bij een grijpautomaat.

Kies je eigen muziek

Tijdens Festival Onderstroom hoef je je niet te storen aan de muziek die gedraaid wordt, want dat bepaal je zelf! Kies een singletje uit, geef ‘m aan Dennis of Henk (zie video) en heel Vlissingen danst straks op jouw favoriete muziek.

Festivalspecials

Ieder jaar kun je op Onderstroom genieten van bijzondere voorstellingen. Dit jaar kan dat bijvoorbeeld in een tent op het Spuiplein waar de voorstelling De Clown opgevoerd wordt. Wat gebeurt er een clown met pensioen gaat en zijn grapjas aan de kapstok hangt? De organisatie belooft dat deze voorstelling mooi is voor jong en oud. Let op: aangeraden wordt om voor de specials een kaartje te reserveren. Een kaartje voor De Clown en andere specials reserveer je op de website van Onderstroom.

Kunstexpositie in de stad

Ondernemers in Vlissingen stellen op zondag 7 juli hun etalage beschikbaar voor Zeeuwse kunstenaars. Op die manier wordt het winkelhart omgetoverd tot één grote expositieruimte. Meer informatie over de kunstroute, mét een plattegrond vind je op de website van Onderstroom.

Meer, meer, meer!

Dit is slechts een selectie van wat je komend weekend kunt verwachten. Het programma, blokkenschema, praktische informatie en veel meer vind je op de website van Festival Onderstroom. Tot slot nog één video van het terrein van vorig jaar.

Meer evenementen in juli? Check ons overzicht.