algemeen

Ondernemers willen deze zomer iedere zondag een feest in Vlissingen

Vlissingers en toeristen kunnen deze zomer iedere zondagmiddag winkelen in de stad. Verschillende ondernemers openen namelijk alle zondagen in juli en augustus de deuren. Tijdens de Summer Sundays willen de winkeliers van elke zondag een feest maken met kunst, muziek, eten en drinken.

Zondag 7 juli is meteen al een bijzondere Summer Sunday, dan staat de binnenstad namelijk in het teken van Festival Onderstroom, dat van 5, 6 en 7 juli op verschillende plekken in Vlissingen plaatsvindt. Die zondag wordt het winkelend publiek getrakteerd op een kunstroute langs verschillende winkeletalages.

Exposities in de stad

Ondernemers in Vlissingen stellen op zondag 7 juli hun etalage beschikbaar voor  Zeeuwse kunstenaars. Op die manier wordt het winkelhart omgetoverd tot één grote expositieruimte. Meer informatie over de kunstroute, mét een plattegrond vind je op de website van Onderstroom.

Het is niet bekend welke winkels wel en niet open zijn buiten de reguliere koopzondagen, iedere laatste zondag van de maand. Verschillende zelfstandigen doen mee aan het initiatief, de meeste ketens niet.