Actieplan

Dankzij deze initiatieven wordt Vlissingen schoner en schoner

Bij één van de werkgroepen die zijn samengesteld om het actieplan uit te voeren, namelijk de werkgroep ‘openbare ruimte’, staat zwerfvuil hoog op de agenda. Verschillende Vlissingers nemen zelf het initiatief zwerfvuil op te ruimen in de stad.

Naast de privé initiatieven is er nu ook samenwerking gevonden tussen Doe Mee Verlos de Zee, Green Office van HZ University of Applied Sciences en de gemeente Vlissingen. Zij willen samen de Vlissingse kustlijn verlossen van troep.

Meer mensen ruimen op

Regelmatig wordt opgeruimd langs de kustlijn in Vlissingen, de Binnenhaven en Het Kanaal tussen Vlissingen en Middelburg. Het initiatief breidt zich steeds verder uit; bij de vaste kern van vrijwilligers van Doe Mee Verlos de Zee en studenten van de HZ Green Office voegen zich ook studenten van het University College Roosevelt, medewerkers van de HZ en de gemeente en inwoners van Vlissingen.

Niet alleen grote stukken vuil worden opgeruimd, ook kleine stukjes visnet en honderden sigarettenpeuken – die ook van plastic zijn gemaakt – gaan de jutzakken in.

Voor meer informatie of aanmelden voor één van de opruimacties, zie:

https://www.facebook.com/hzgreenoffice/

Is je een plaats opgevallen met veel zwerfvuil? Of heb je zelf de behoefte om een opruimactie op te starten? Neem contact op via communicatie@stichtingvlissingenbinnenstad.nl.

En gewoon spontaan iets oprapen als u iets ziet liggen kan altijd; hoe meer mensen dit doen, hoe mooier onze stad wordt!