algemeen

Onderstroom, kermis en ringrijden: dit zijn de evenementen in Vlissingen in juli

Je hoeft je nooit te vervelen in Vlissingen, maar in juli al helemaal niet! Tijd voor de evenementen van deze maand.

Festival Onderstroom

Vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli, Bellamypark en waar nog dan

Hoera, het leukste culturele festival van het jaar staat voor de deur! Dit jaar heeft Festival Onderstroom flink uitgepakt met bands als de Amsterdam Klezmer Band, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, de Kift en nog veel meer. Natuurlijk is Onderstroom meer dan alleen muziek. Ook voor stadstheater, bijzondere voorstellingen en kinderactiviteiten moet je dit weekend in Vlissingen zijn. Meer informatie vind je op de website van het festival. De voorpret begint met deze video:

 

90’s Night

Zaterdag 6 juli, Arsenaaltheater

Voetjes van de vloer, want de 90’s party komt er weer aan. Zaterdag 6 juli kun je dansen op Captain Jack en the Spice Girls in het Arsenaaltheater. Wil je zeker zijn dat je erbij bent? Koop een kaartje, want het evenement is bijna altijd uitverkocht.

Kermis

Vrijdag 12 tot en met zondag 21 juli, Bellamypark & Nieuwendijk

De kermis in Vlissingen is dit jaar van vrijdag 12 juli tot en met zondag 21 juli. Op donderdagavond 18 juli wordt rond 22.30 uur vuurwerk afgestoken voor de kust bij de Oranjedijk. De kermis sluit traditioneel af met de familiedag op de laatste zondag van de kermis.

Zomerboulevardmarkt

Zondag 21 juli, boulevard

Koopjes scoren op de boulevard tijdens de zomermarkt van 10.00 tot 17.00 uur!

Markt op de boulevard in Vlissingen, foto: Sonja Contant

 

Ringrijden en sjezenrijden

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juli, Bellamypark

Eind juli is het ringrijden op het Bellamypark. Donderdag 25 juli strijden individuele ringrijders om de winst, een dag later is het sjezenrijden. Beide dagen kun je van 8.00 tot 18.00 uur kijken naar de wedstrijden.

Eten in de Timmerfabriek

Timmerfabriek, 28 juni tot en met 15 september

Voor het vijfde jaar op rij openen chef Michel Louws en gastvrouw Marianne van Ombergen hun zomerrestaurant in de Timmerfabriek die van 28 juni tot en met 15 september is omgetoverd tot culinaire hotspot. Michel Louws bereidt vooral gerechten met lokale ingrediënten. Van tevoren weet je niet wat je krijgt. Voor 49,50 euro krijg je per tafel 12 verschillende gerechten om te delen. Een culinair feestje! Reserveren kan op de website van de Timmerfabriek.

Iedere zondag winkels open

in juli en augustus

Vlissingers en toeristen kunnen deze zomer iedere zondagmiddag winkelen in de stad. Verschillende, lokale ondernemers openen namelijk alle zondagen in juli en augustus de deuren. Tijdens de Summer Sundays willen de winkeliers van elke zondag een feest maken met kunst, muziek, eten en drinken. Welke winkels er precies open gaan op zondag, is niet bekend.