Eten en drinken in Vlissingen

De Leestafel: werkplek voor student, krantenlezer en ondernemer

De Leestafel. Die woorden staan met witte letters op de ramen van de ruimte naast Boekhandel ’t Spui op de Oude Markt. Als je door de ruiten kijkt zie je -inderdaad- een grote leestafel, een koffiezetapparaat, tafels en stoeltjes. Het is een (werk)plek voor iedereen: van student tot krantenlezer. Wij spraken Martijn Anderson, het brein achter De Leestafel.

Martijn Anderson, het brein achter De Leestafel.
Martijn Anderson, het brein achter De Leestafel.

 

Een plek waar iedereen kan werken

Martijn is conceptontwikkelaar en huurt een kantoorruimte in de bibliotheek. ‘In november kreeg ik het idee voor De Leestafel. Een plek in Vlissingen waar iedereen kan werken, een bakje koffie kan drinken of een expositie kan bezoeken. Samen met de bieb en de boekhandel ging ik aan de slag’, vertelt Martijn.

Het is bewust heel simpel gehouden.

 

‘Koffie, stroom, internet. Dat vonden we de belangrijkste onderdelen voor De Leestafel. We hebben een Nespresso-apparaat gekocht en voor goede wifi en stroom gezorgd, zodat je je laptop mee kunt nemen om hier te werken. Het is bewust heel simpel gehouden.’

Koffie bij De Leestafel
Koffie, één van de belangrijkste dingen bij De Leestafel

 

‘Ik vind het mooi dat er in de binnenstad nu ook een plek is waar je spontaan aan kunt schuiven om onder het genot van een kop koffie of thee te werken.’ Martijn merkt dat zijn idee aanslaat: ‘Ik zie steeds meer mensen terugkomen. Laatst zat hier een groep studenten van de HZ om te leren voor tentamens. Dat is mooi om te zien!’

Koffie is belangrijk bij De Leestafel
Koffie is belangrijk bij De Leestafel

 

Iedereen is welkom bij De Leestafel. Je kunt er terecht wanneer de winkels open zijn: van maandag tot en met zaterdag en op koopzondag. Ingang via de boekhandel.