Uit in Vlissingen

Blokje bij Blokje is het walhalla voor Lego-liefhebbers

Gebouwen van lego, logo’s gemaakt van lego en spelen met lego. Als je van lego houdt, ben je bij Blokje bij Blokje, de LEGO experience aan het juiste adres!

Leo Blok van Blokje bij Blokje in Vlissingen
Leo Blok van Blokje bij Blokje in Vlissingen

 

Leo Blok -de bedenker van Blokje bij Blokje- kwam 8 jaar geleden op het idee door de leegstand bij Fontyene. ‘’Daar zijn we begonnen met een expositie van lego en daar kregen we veel enthousiaste reacties op. We werden steeds groter en hebben op vier locaties in de stad gezeten. We zitten hier nu alweer vier jaar en dat bevalt prima.’’

Toen ik kinderen kreeg, kwam de lego weer van zolder. Je kent het wel.

‘’Van jongs af aan ben ik al met lego bezig’’, vertelt Leo. Toen ik kinderen kreeg, kwam de lego weer van zolder. Je kent het wel. Sindsdien vind ik het weer heel leuk om met lego bezig te zijn. Ik werk drie dagen op de HZ als elektronicaleraar en ben hier meestal twee dagen per week. Wat ik zo leuk vind aan lego? Je kan er zoveel van maken. Kijk maar naar de Sint Jacobstoren of het stadhuis die we gemaakt hebben.”

Spelen met Lego bij Blokje bij Blokje
Spelen met Lego bij Blokje bij Blokje

Kinderfeestjes bij Blokje bij Blokje

“Onze grootste doelgroep is natuurlijk kinderen. We laten ze zien wat je allemaal kunt maken van lego. Dit doen we ook op scholen. En natuurlijk worden hier ook kinderfeestjes gehouden. Dat is altijd een feest!’’
Het pand van Blokje bij Blokje is groot, maar de ruimte is gezellig en waar je ook kijkt: je ziet lego. ‘’De ruimte kan ons eigenlijk niet groot genoeg zijn. We kunnen altijd wel meer lego kwijt. We zoeken ook altijd vrijwilligers die ons willen helpen.”
Heb jij nog lego op zolder staan waar je niks mee doet? Je maakt er Blokje bij Blokje heel blij mee!

Een gorilla van Lego bij Blokje bij Blokje
Een gorilla van Lego bij Blokje bij Blokje

 

Openingstijden Blokje bij Blokje: maandag- en dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur. Lees meer op de website van Blokje bij Blokje.