uitgaan

12 tips voor Festival Onderstroom en Stadstheatertour

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli moet je in Vlissingen zijn voor straattheater, muziek, theatervoorstellingen, feestjes en meer. Wij geven je tips voor Festival Onderstroom en de Stadstheatertour.

Festival Onderstroom

Dit jaar is de boulevard het decor van Festival Onderstroom. Het festivalhart vind je naast Hotel Britannia. Bij de ingang van het terrein worden entreekaarten verkocht. Als je eenmaal een kaartje hebt, kun je alle voorstellingen in het festivalhart gratis bezoeken. Voor info over tickets verwijzen we je naar de website van Festival Onderstroom. Het festival wordt vrijdag 17.00 uur op de boulevard geopend met de show van Fous Voulants.

Om in de stemming te komen heeft de Cultuurwerf een filmpje gemaakt:

Stadstheatertour Vlissingen

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli is er ook volop straattheater, dans en muziek in de binnenstad van Vlissingen. De voorstellingen zijn verdeeld over verschillende plekken in de stad, zoals de Lange Zelke, Spuistraat, Oude Markt, Kleine Markt en het Bellamypark. Entree is voor alle voorstellingen gratis

 

1. Lucky Fonz III

Festival Onderstroom
8, 9 en 10 juli – festivalhart

Vorig jaar was stond hij ook op Festival Onderstroom en een paar maanden geleden gaf hij een show in De Piek. Lucky Fonz III komt graag in Vlissingen. En daar mogen we blij mee zijn. De troubadour werd bekend bij het grote publiek toen hij iedere maand bij De Wereld Draait Door mocht spelen en zijn lied Ik heb een meisje geregeld op de radio te horen was. De afgelopen maanden kreeg zijn lied Linde met een E ook geregeld airplay bij verschillende radiostations. Voor de show op Festival Onderstroom heeft Lucky Fonz III een exclusief programma geschreven, waarin hij ook over Vlissingen zingt.

2. Capharnaüm Caravane

Festival Onderstroom
8, 9 en 10 juli – festivalhart

In onze beleving gaat er geen editie van Festival Onderstroom voorbij zonder balkanmuziek. En dat is maar goed ook. We weten niet precies hoe we Capharnaüm Caravane uit moeten spreken, maar ach, wat maakt het uit. Het wordt vast een mooi feestje.

 

3. La Grande Roue Révolutionnaire

Festival Onderstroom
zaterdag 9 juli

Zo’n groot hamsterrad heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Op zaterdag 9 juli zie je het grote gevaarte misschien wel ergens op de boulevard rijden.

4. SKAGT

Festival Onderstroom
8, 9 en 10 juli – Hotel Britannia

Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de Vlissingse geschiedenis. Bekijk onderstaande trailer maar eens. Wij zijn nieuwsgierig.

 

5. Melafilo

Festival Onderstroom
9 en 10 juli – Boulevard

Een clown, een accordeon, een ballon en een stuk touw. Meer heeft Melafilo niet nodig voor een indrukwekkende show. Kijk maar:

Melafilo – short from luca bellezze on Vimeo.

 

6. La Sprindola

Festival Onderstroom
9 en 10 juli

Wij raken enthousiast van deze energieke Italianen. Circusacts op het ritme van drums. Dat belooft wat op 9 en 10 juli!

7. Nachtstroom

Festival Onderstroom
8 en 9 juli vanaf 22.00 uur – Panta Rhei

Wat is een party zonder afterparty? Juist! Daarom is er Nachtstroom. Op vrijdag en zaterdag in strandpaviljoen Panta Rhei.
Nachtstroom een paar jaar geleden:

Let op! Dit is een selectie van het programma. Bekijk het volledige programma op de website van Festival Onderstroom.

 

8. Kees Kniep

Stadstheatertour
zaterdag 9 juli – Spuistraat

Ga je komend weekend shoppen in Vlissingen? Ga dan voor verschillende koopjes zeker even langs bij Kees Kniep. Je vindt de allesverkoper in de Spuistraat, ter hoogte van de Primera.

9. Jeugdtheaterschool Zeeland

Stadstheatertour
zaterdag 9 juli

De Jeugdtheaterschool Zeeland komt met een speciale voorstelling naar de Stadstheatertour Vlissingen. De show gaat over een prinses die het festival komt openen. Op 4 mei voerden leden van de theaterschool een indrukwekkend toneelstuk op. Inspiratie werd gehaald uit gesprekken met Zeeuwen die de oorlog mee hebben gemaakt.

 

 

10. De Middeleeuwse Dorpsgek

Stadstheatertour
zondag 10 juli – Bellamypark

Bartholomeus, de Middeleeuwse Dorpsgek, praat, zingt en maakt muziek. Kom zondag naar het Bellamypark en je loopt hem vast tegen het lijf.

 

11. Nico met z’n kliko

Stadstheatertour
zaterdag 9 juli – Lange Zelke

Nico maakt met iedereen graag een plaatje, dus houdt zijn klep niet vaak dicht. Wil je hem ontmoeten? Kom dan zaterdag 9 juli naar de Lange Zelke!

 

12. Spraypaint art

Stadstheatertour
zondag 10 juli – Oude Markt

Hoe maak je met wat spuitbussen een prachtig graffiti kunstwerk? Zondag 10 juli krijg je een demonstratie op de Oude Markt.

 

Meer acts tijdens de Stadstheatertour Vlissingen vind je op de Facebookpagina van de organisatie.

O ja, niet onbelangrijk: het lijkt fantastisch festivalweer te worden!