algemeen uitgaan

12 tips voor Festival Onderstroom 2015

Van donderdag 2 juli tot en met zondag 5 juli is Vlissingen dé plek voor muziek, theatervoorstellingen, stunts, straattheater en meer. Dan wordt Festival Onderstroom gehouden in het centrum van de stad. Ben je van plan het festival te bezoeken? Wij geven wat tips.

Webcam

Wil je Onderstroom vanuit je huiskamer beleven? Goed nieuws! Via onze webcam kijk je zo nu en dan mee op het Bellamypark.

Onderstroom in 20 sec.

De Cultuurwerf heeft zelf een teaser op YouTube geplaatst. Nog nooit op Onderstroom geweest? Dit is het festival in 20 seconden.

1. Festival Starter

Donderdag gaat rond 16.00 uur de Parkparade aan het Bellamypark open en is tot 18.00 uur gratis toegankelijk. Nieuw dit jaar is de entree van €5. Ben je van plan vaker te gaan? Bij Primera haal je een passe-partout voor €10,-.  Het festival wordt 17.00 uur officieel geopend door burgemeester Letty Demmers. Daarna volgt de openingsact van La Baldufa. Een voorproefje:

 

2. Lucky Fonz III

Singer-songwriter Lucky Fonz III is vooral bekend geworden omdat hij een jaar lang huisband was bij De Wereld Draait Door. Gaat er nog geen lampje branden? Dan ken je misschien wel het onderstaande nummer, Ik heb een meisje.  Lucky Fonz III speelt alle dagen van Festival Onderstroom op de ParkParade op het Bellamypark. Kaarten voor zijn optreden kosten €7,50. Bestel hier tickets voor één van zijn optredens.

 

3. Reijn en Goed

Het cabaretduo Reijn en Goed heeft speciaal voor het 700-jarig bestaan van Vlissingen een voorstelling gemaakt. Entree €5,-, meer info op de website van Onderstroom. Reijn en Goed in een andere voorstelling:

4. Pau Segalés

Goocheltrucs, altijd leuk! Deze goochelaar kom je vast en zeker tegen als je op een terrasje op het Bellamypark zit. Hopelijk tovert Pau niet je biertje weg. 

5. Radio Barkas

Ouderwetse lp’s uit een…oldtimer! Hoe vet is dat? Radio Barkas vind je op het Bellamypark.

6. Zomerconcerten

Miss Montreal, Di-rect, Waylon, Ed Struijllaart, Smelly Kitchen en The Indien. Ze komen allemaal naar Vlissingen tijdens het weekend van Festival Onderstroom. Deze zomerconcerten worden gegeven aan de Houtkade. Meer informatie en tickets op de website van Onderstroom.

7. Poëzie Escribano

Zoek deze man met zijn typemachine op en je gaat met je eigen gedicht naar huis! De dichter luistert naar wat je bezighoudt. Hij typt en na een kwartier krijg je een envelop met daarin een gedicht over…jezelf!

Dagblad Trouw:
Binnen een kwartier is de sneldichter klaar en rolt er een prachtig gedicht uit zijn schrijfmachine.

Foto: davidmulder.info

 

8. Straattheater

Bij Festival Onderstroom denkt iedereen aan straattheater. Zaterdag 4 juli zijn op verschillende plekken in de stad voorstellingen. Eén van de artiesten is Sin Remite uit Spanje. Zijn voorstelling is 13.30 uur en 16.60 uur op Plein Vierwinden. Bekijk hier het volledige programma.

9. De Vlucht

70 jaar geleden: een geallieerde piloot stort tijdens de Tweede Wereldoorlog neer in Vlissingen. Uncle Beach, het huidige herdenkingsgebied, om precies te zijn. 70 jaar na dato wordt zijn vliegtuig gevonden en keert de piloot en komen al zijn herinneringen boven. Voorstellingen zijn donderdag t/m zondag om 22.00 uur. €12,50. > Meer info en tickets.

Foto: festivalonderstroom.nl

10. Pine Needle Miners

Voor de liefhebber: Hank Williams, Flatt & Scruggs en The Stanley Brothers en meer Bluegrass. Pine Needle Miners uit Drenthe brengt het je! Toegang is gratis.

 

11. Los Callejeros

Festival Onderstroom wordt feestelijk afgesloten door Los Callejeros. Zondag 5 juli 18.00 uur op het Bellamypark, toegang is gratis.

12. Nachtstroom

De mooiste party is een afterparty. Dat is ook op Onderstroom zo. donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juli moet je in De Piek zijn voor Nachtstroom. Bijzondere optredens en ontmoetingen in het poppodium van Vlissingen.

Video van Nachtstroom in 2012:

Nachtstroom in 2013: