algemeen uitgaan

Bevrijdingsfestival Vlissingen 2015: programma en vooruitblik

VLISSINGEN – Ieder jaar wordt in Vlissingen Bevrijdingsfestival gevierd. Dit jaar wordt er extra uitgepakt: ook op 3 en 4 mei zijn er concerten. Wie treden er dit jaar op? Wij hebben alles wat er 3, 4 en 5 mei te doen is onder elkaar gezet.

Webcam

Ook dit jaar kun je tijdens het Bevrijdingsfestival weer meekijken via de webcam op het Bellamypark.

Broadcast live streaming video on Ustream

 

3 en 4 mei

Dit jaar heeft Vlissingen 700 jaar stadsrechten en het Bevrijdingsfestival Zeeland bestaat 25 jaar. Bovendien verzorgt Zeeland dit jaar de nationale start van alle bevrijdingsfestivals. Daarom wordt er dit jaar extra uitgepakt met concerten op 3 en 4 mei.

Bevrijdingsconcert

Zondag 3 mei
Locatie Bellamypark, 16.00-17.30 uur

Op 3 mei is er op het Bellamypark een special en gratis bevrijdingsconcert met optredens van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechausse (o.l.v kapitein Erik Janssen) en popkoren B-Vocals en Nootwaar. Musicalster Brigitte Heitzer presenteert het Bevrijdingsconcert.

Herdenkingsconcert

Maandag 4 mei
Locatie Bellamypark, 20.30-22.00 uur

Na de Nationale dodenherdenking om 20.00 uur, wordt er op het Bellamypark een Herdenkingsconcert gehouden. Het koor wordt bijgestaan door Carel Kraayenhof, die we natuurljk allemaal kennen:

Bevrijdingsdag

Door heel Vlissingen zijn er op Bevrijdingsdag verschillende concerten. Zoals ieder jaar staat het hoofdpodium op het Bellamypark. Daar staan de volgende namen geprogrammeerd:

Openingsoptocht

Caro Emerald

Bellamypark, 13.00 uur

Als ambassadeur van 4 en 5 mei begint Caro Emerald haar trip in Vlissingen. Door haar single Back it up in 2009 brak Caro Emerald door bij het nationale publiek. Inmiddels zet ze ook internationaal voet aan de grond. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk heeft ze gouden en platina platen in de wacht gesleept.

Go Back to the Zoo

Bellamypark, 14.30 uur

Tududutuuuu, tududutuuuu. Iedereen kent vast wel het nummer Electric waarmee de Nijmeegse band Go Back To The Zoo in 2010 doorbrak. Daarna had de band succes na succes. De heren zijn huisband van De Wereld Draait Door geweest en hebben op grote festivals als Pinkpop en Lowlands gestaan.

KOFFIE

Bellamypark 17.00 uur

Ook de band KOFFIE is niet benauwd voor festivals. Ze hebben onder meer op North Sea Jazz, Oerol en de Zwarte Cross gestaan. Nog nooit van de band gehoord? We stellen de heren graag aan jullie voor. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje.

Danny Vera

Bellamypark, 19.00 uur

Een Zeeuws onderonsje op het hoofdpodium met Danny Vera. Mede door het tv-programma Voetbal International is hij nationaal bekend geworden. Maar wat het belangrijkste is: het is fijne muziek. Luister maar mee naar het nummer The Devil’s Son van zijn laatste studioalbum.

Jungle By Night

Bellamypark, 21.00 uur

Vorig jaar speelde de mannen van Jungle By Night Lowlands nog plat. Dinsdag 5 mei is Vlissingen aan de beurt. Rock, funk, afrobeat en dub. Niets is de mannen te gek.

Wipneus en Pim

Bellamypark, 22.30 uur

Bevrijdingsfestival wordt op het hoofdpodium afgesloten door het DJ-duo Wipneus en Pim. Lekker meezingen en vooral: dansen! dansen! dansen!

Programma Liberty Urban/Liberty Dance

Let op! Dit jaar wordt Liberty Urban en Liberty Dance op de Spuikom gehouden, tegenover CineCity.

Liberty Urban
14.00 Broederliefde
14.45 Bobso
15.20 Green
15.55 Donson
16.30 D-Double

Liberty Dance
18.00 Rowen Clarck
19.00 Carma Collectiv
20.00 Soundmill
21.00 Dubvision
22.30 Julian Jordan

Sena Talent Stage

Locatie: Bellamypark

13.45 Still Wave
15.45 Causes
18.00 Het Universumpje
20.00 Reazun
22.00 Leeways

Podium de Piek

15.30 Sunra
17.30 PEER
19.30 Monsun

 

Verder zijn er optredens op de Oude Markt, Zeilmarkt, Nieuwendijk, Kleine Markt, Scheldeplein en Spuiplein. Meer informatie en het volledige programma op de website van Bevrijdingsfestival Zeeland. Alle optredens staan ook op deze handige plattegrond van Cultuurwerf.