Ik ben Vlissingen

Ik ben Vlissingen: John de Jonge vertelt over werkzaamheden als wethouder

Iedere week vertelt een andere Vlissinger over de stad op het twitteraccount Ik ben Vlissingen. Maandag 6 oktober is het de beurt aan wethouder John de Jonge. Hij stelt zich kort voor.

Korte introductie. Wie ben je, wat doe je?
Sinds 15 mei ben ik namens de LPV wethouder financiën, economie en ruimtelijke ordening in mijn geboortestad. Na een loopbaan van bijna 30 jaar bij de Rabobank vind ik het een eer en tot nu toe meestal een genoegen om mee te bouwen aan de toekomst van onze stad. De omstandigheden waarin ik dit mag doen zijn uitdagend, maar als echte Vlissinger ga ik uitdagingen niet uit de weg. Mijn vrije tijd is momenteel zeer beperkt, dus aan mijn hobby’s als reizen, fietsen en lezen kom ik niet veel toe. Meer informatie vind je op mijn linkedin-profiel.

Wat heb je met Vlissingen?
Vlissingen is de stad waar ik 52 jaar geleden ben geboren, de eerste 25 jaar ben getogen en sinds 16 jaar weer woon. Sinds een half jaar heb ik hier ook mijn eerste ‘echte’ baan. Vlissingen is een surrealistische stad, waar ongewone dingen gewoon zijn en gewone dingen vaak abnormaal worden gevonden. Omdat ik graag door verschillende brillen naar dezelfde werkelijkheid kijk, kan ik hier geweldig van genieten.

Wat voor updates kunnen we verwachten op Twitter?
Tot voor kort was het mij grotendeels onduidelijk hoe de dagindeling van een wethouder er uit zag. Ik wil daarom proberen de volgers op Twitter mee te nemen in mijn activiteiten tijdens een doorsnee week, met respect voor de privacy en belangen van mijn gesprekspartners.

 

Wil je zelf een week vertellen over de stad? Geef je op voor Ik ben Vlissingen.

 

Ik ben Vlissingen op Twitter: