Ik ben Vlissingen

Dick Broers beheert Ik ben Vlissingen

VLISSINGEN – Iedere week vertelt een andere Vlissinger over de stad op het Twitteraccount Ik ben Vlissingen. Maandag 22 september is het de beurt aan Dick Broers.

Korte introductie. Wie ben je, wat doe je?
Mijn naam is Dick Broers.  Niet van geboorte, maar wel in beleving Vlissinger. Werkzaam in de Bibliotheek Vlissingen, lid van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen, dirigent, bandleider en baas van Bobby.

Wat heb je met Vlissingen?
Als 7 jarige blaag ontmoette ik in 1963 de stad, ervoer dat de Westerschelde veel breder is dan de rivieren waar ik aan geboren (Amstel) en getogen (IJssel). De stad was toen nog steeds desolaat door oorlogsgeweld en moest en zou opgeknapt worden. Handen uit de mouwen, maar alles wat ontstond wordt tegen het oude gehouden en dus foeilelijk en fout. De Schelde vierde hoogtijdagen en met als ik niet met mijn trommel bij te waterlating moest spelen, dan klom je op het steken muurtje in de Aagje Dekenstraat om niets van het spektakel te missen. Daarna gleed ook deze economische kurk gleed daarna van de helling die ze zelf bouwde. De gaten werden weer met gaten gevuld. De stad dijde uit met nieuwe wijken en uit noodzaak en onbenul werd lange tijd op de ontwikkeling van de binnenstad hap-snap losgelaten. Net zolang tot daaruit alsnog een eenduidigheid ontstond die de stad opnieuw transformeert. Dat hele proces van lullen en poetsen en is zo boeiend dat het beleven ervan je Vlissinger maakt.

Wat voor updates kunnen we verwachten op Twitter
Ik lees ‘de’ media, beluister het netwerk, onderga de dagelijkse uitdagingen en probeer in korte teksten daar op te reageren.

Geen Twitter? Lees vanaf maandag 22 september de updates van Dick op deze pagina. Eerder beheerde Helge Prinsen en Edwin Tilroe het account. Als Vlisisnger ook een weekje over de stad vertellen? Geef je op!

Ik ben Vlissingen op Twitter: